Більше сотні активістів хочуть вирішувати долі волинських поліцейських

Більше сотні активістів хочуть вирішувати долі волинських поліцейських
На Волині розпочався процес переатестації працівників Національної поліції України. Де-факто, за винятком патрульної поліції, в структурах МВС по всій країні працюють ті ж самі люди, що й до Майдану.

Про це інформує ГУ НП у Волинській області.

Реформа передбачає, що усі ці люди повинні пройти переатестацію і мають залишитися тільки гідні своєї професії.

Про те, як проходить один із етапів переатестації співробіників поліції, більше розповів народний депутат України, член колегії МВС Мустафа Найєм.

Нардеп приїхав до Луцька, аби відібрати майбутніх членів атестаційних комісій, які визначатимуть, кому з поліцейських залишитися на своїй роботі, а кому піти. У суботу та неділю 30 та 31 січня відбір до комісії проходив серед громадських активістів, журналістів.

Найєм здивований тим, що у Луцьку більшість осіб, які подалися, – це представники фахових організацій. Йдеться про представників адвокатських, правозахисних організацій, або тих, які борються із правоохоронцями. Натомість у Києві, на Хмельниччині та Київщині подалося дуже багато журналістів та громадських активістів.

За словами нардепа, й кількість кандидатів чимала. Каже, що більше 100 осіб бажають вирішувати долі поліціянтів області, і ця цифра не набагато менша, ніж у Києві.

Загалом, за ці два дні комісія, яка прибула зі столиці і складається з активістів, психологів або працівників технічного апарату МВС, має відібрати усіх необхідних кандидатів серед числа активістів та журналістів області.

Планується, що упродовж лютого всі поліцейські області пройдуть переатестацію. Процес проходитиме у кілька етапів. Один із них – це якраз фільтрація через атестаційні комісії.

Нардеп каже, що передбачити відсоток поліціянтів, які залишаться при посадах, неможливо. Ніхто не знає, скільки старих правоохоронців залишиться, а скільки – ні.

Також, якщо громадяни володіють якоюсь інформацією про недобросовісну поведінку конкретного правоохоронця, вони можуть подавати цю інформацію атестаційним комісіям на сайті Національної поліції України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Більше сотні активістів",- всiх периписати та в ато.
Відповісти
всіх членів спочатку та детектор брехні!!!
Відповісти
це - неуки, ледаща та інший суспільний непотріб...
Відповісти
Та звільніть нарешті всіх тих бувших міліціянтів, прийміть на їх місце теперішніх люстраторів і нехай вони працюють на благо народу. Через рік вони теж стануть "злочинною владою" і на них теж чекатимуть нові люстратори, і т.д.
Відповісти
А чому ніхто з цих "активістів" не рветься попрацювати в поліції? Тільки не в тій, що заднього місця з новенького автомобіля не підніме, а в тій, що по поліських селах грязюку місить?
Відповісти
Це зрада, чи перемога?
Відповісти
Графік роботи: на роботу 8.00, з роботи 24 години або 1,2 ночі. Субота неділя на роботі. Всі святкові на роботі - посилений варіан несення служби. Цілий рік без вихідних. Ваша дружина діти щасливі. Кого влаштовує графік вас чекає відділ кадрів. За службові вимоги до виконання роботи я нічого не пишу це окреме питання.
Відповісти
Пропоную ВолиньPost викласти список активістів для обговорення. Думаю, буде досить цікавим почути думку Лучан про кожного з них.
Відповісти
А чому це активісти мають вирішувати долю колишніх міліціонерів??? В Європі мабуть також людина з вулиці без освіти, з підозрілим минулим вибирає кому працювати в поліції ... В них до міліції своє ставлення, спочатку вони такі за справедливість, а потім як йдуть працювати в Обладміністрацію чи тому подібне - то махають посвідченнями хто вони, їдучи п'яними за кермом!
Відповісти
Активісти - це вся непотріб яку вигнали, бездельнікі, хабарники і т. д. Це слово в Україні нівельовано.
Відповісти
Усіх активістів по списку в АТО дуже гарні кандидати.
Відповісти
Останні новини
Більше сотні активістів хочуть вирішувати долі волинських поліцейських
01 лютий, 2016, 16:36