У Луцьку відзначили воїнів-афганців. ФОТО

У Луцьку відзначили воїнів-афганців. ФОТО
Вчора, 1 лютого, у Луцькому палаці культури міський голова Микола Романюк урочисто вручив державні нагороди «25 років виведення військ з Афганістану» учасникам бойових дій у період 1979-1989 років.

Ця подія присвячена Дню вшанування воїнів-інтернаціоналістів. Більше 150 пам’ятних медалей знайшли своїх героїв, які пройшли через пекло, виконуючи військовий обов’язок на території бойових дій в Афганістані.

Ветерани з емоційним піднесенням отримували відзнаки. Один з нагороджених військових, ветеран Афганської війни Олександр Луцака, зазначив: «Це перша саме державна нагорода за весь період існування незалежної України, яку вручають учасникам військових дій в Афганістані.»


На фото з права Олександр Луцака
На фото з права Олександр Луцака



Ветерани беруть активну участь у самоврядуванні міста, складаючи основу «Варти порядку». Спілки воїнів-афганців допомагали місцевим правоохоронним органам забезпечувати порядок на вулицях міста під час активних провокацій у період Революції Гідності.

Розуміючи важливість підтримки морального духу військових та їх сімей, члени Спілки афганців Волині організовують різноманітні заходи та програми, які згуртовують людей. Серед них спортивні змагання біля берегів озера, молодіжно-розважальні програми, мистецькі акції, картинг для прогресивної молоді.

Тема АТО є особливо актуальною для ветеранів Афгану. Колись вони самі повернулись із зони бойових дій, залишившись без розуміння оточуючих. Саме тому для підняття духу молодих бійців їх запрошують до спілок воїнів-афганців, які і самі беруть активну участь у антитерористичній операції. За словами Олександра Луцака, близько 500 ветеранів-афганців добровільно долучилися до операції у гарячій точці.

«Проводячи паралель між воєнними діями 25-річної давнини і сьогоденням, можна сказати, що матеріальне забезпечення тоді було кращим, та завдяки волонтерам хлопці можуть тримати оборону,» - зазначив нагороджений ветеран Віктор Оксенюк.


Віктор Оксенюк
Віктор Оксенюк



Нагадаємо, у бойових діях лише на тариторії Афганістану взяли участь понад 160 тисяч солдатів та офіцерів з України, 3280 з них загинули, 8 тисяч повернулися пораненими, більше 6 тисяч стали інвалідами. З них 70 загиблих волиняни. Війна тривала майже 10 років і забрала тисячі, часто марних, людських жертв. Все, що ми можемо зробити для ветеранів, - це шанувати і пам'ятати.


Андрій Соснін
Андрій Соснін



нагорода «25 років виведення військ з Афганістану»
нагорода «25 років виведення військ з Афганістану»






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чего советских медалей не носят ?
Відповісти
ти на фото глянь, а тоді пиши
Відповісти
Дякуємо воїнам Афганістану, що беруть активну участь в самоврядуванні міста і входять в основу "Варти порядку".
Тому можна не хвилюватися за подальший порядок
Відповісти