Волинська фабрика шиє для європейців собі у збиток

Волинська фабрика шиє для європейців собі у збиток
Тисячі простих акціонерів Володимир-Волинської швейної фабрики ПАТ «Луга» спонсорують пошиття різноманітних виробів для європейців.

Такий висновок зробив депутат Володимир-Волинської міської ради Анатолій Сорока, який є акціонером фабрики.

Про це повідомляє Волинь:Світ.

Зокрема, за його словами, лише за 2014 рік товариством отримано збитків на 971 тисячу гривень.

«За станом на 01.01.2014 року нерозподiлений прибуток Товариства становив 1,1 мільйонів гривень. Згідно з результатами дiяльностi, в 2014 роцi Товариством отримано збиток у розмiрi 971 тисяча гривень. За станом на 31.12.2014 року нерозподiлений прибуток Товариства становив 126 тисяч гривень», – йдеться в аудиторському звіті про діяльність ПАТ «Луга».

Водночас на сайті ПАТ «Луга» повідомляється, що замовлення до підприємства надходять із таких країн Європи, як Голандія, Швеція, Німеччина, Польща, Литва, Білорусь. Більше того, вказується, що пошита продукція дала можливість завоювати постійних європейських клієнтів.

«То що виходить, українське товариство собі у збитки обшиває замовників? Дивно. А особливо зважаючи, що за останні роки валюта в Україні значно підвищилася в ціні, а рівень оплати праці залишився на тому ж рівні», - пише Анатолій Сорока.

Згідно з повідомленням, основним власником акцій Володимир-Волинської швейної фабрики є ТОВ «БIЗНЕСЛIГА", яке володіє трохи більше, ніж 65% акцій, а решта – більше 34% акцій – належать більше, ніж 1 тисячі фізичних осіб.

«Якщо фабрика у збитках, то чому основний акціонер не проводить жодних кадрових змін? Чи, можливо, підприємство свідомо роблять збитковим, аби не виплачувати дивіденди акціонерам та прибутковий податок державі?», – запитує депутат.

«Звісно, що як акціонер ПАТ «Луга» і громадянин не можу залишити ситуацію, за якої товариству наносяться збитки, а державі не сплачуються податки», – заявляє Анатолій Сорока.

Відповідне звернення щодо ситуації на Товаристві чоловік уже спрямував до контролюючих органів, тож чекає від них оперативної реакції та захисту інтересів акціонерів, які уже більше 20 років не отримують від використання свого майна жодної копійки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
по-україньшьки...
Відповісти
Останні новини
Волинська фабрика шиє для європейців собі у збиток
02 лютий, 2016, 13:11