В Україні планують скасувати розмитнення автівок

В Україні планують скасувати розмитнення автівок
Зареєстровано законопроект, що передбачає скасування всіх митних платежів для певних категорій громадян.

Про це повідомляє Автотема.

Турбота держави про власних громадян — це чудово. Ще краще, якщо турбота поширюється на більшу кількість людей, ніж кілька сотень щасливчиків. Але так виходить не завжди: недавня ініціатива Кабміну дає черговий привід здивуватися масштабом мислення чиновників.

Кабінет Міністрів України пропонує звільнити від усіх митних платежів товари категорії УКТ ЗЕД 8703 - йдеться про легкові автомобілі всіх типів.

Природно, українським автомобілістам, які пережили вже не одне «скасування розмитнення», складно зберігати оптимізм. Зазвичай всі започаткування законодавців під прапорами популізму закінчувалися «зворотним ефектом» - підвищенням податків на імпорт. Все правильно – чуття не підводить вас і зараз.

Автори законопроекту пропонують звільнити від «розмитнення» не всіх автовласників, a лише окремі категорії громадян, які, згідно з текстом супровідної записки, найбільше потребують автомобілів для виконання службових обов'язків.

Ви вже почали радіти за сільських лікарів, які зможуть виїхати на виклик навіть в глушину? Не поспішайте. А може, розмитнення скасують для вчителів, які працюють у глушині, або для учасників АТО - вони ж заслужили. Та це не так.

Кабмін пропонує скасувати розмитнення для покупки власних авто співробітниками дипломатичних представництв, які працюють за межами України не менше двох років (в окремих випадках — одного року). Машину вони повинні придбати не пізніше, ніж за півтора року (крім країн з важким кліматом, там - через півроку) до повернення в Україну. Є й інші дрібні нюанси, але загальної картини вони вже не міняють.

Слід ще раз зазначити, що документ за номером 3806 є законопроектом, a для перетворення у законодавчий акт йому ще належить пройти процедуру голосування у Верховній Раді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Казки на нiч...
Відповісти
Знову буде корупція. Скасовувати потрібно для всіх або нікому.
Відповісти
Хахаха
Відповісти
А чому ж для учасників АТО не скасують ростаможку?Я думаю вони на це найбільше заслуговують.......
Відповісти
Ім плювати на учасників АТО ,ці жирні свині все роблять під себе .
Відповісти
на що безногому машина?
Відповісти
можеш і безруким стати якщо писать таке будеш !
Відповісти
вася ти точно вася
Відповісти
...корочше кажучи
Відповісти
Экспериментальный украинский контейнерный поезд, отправленный в рамках проекта «Транскаспийский международный транспортный маршрут», был задержан на станции Жанаарка в Казахстане из-за неуплаты. Об этом сообщила пресс-служба АО НК «Казахстан темир жолы» (КТЖ).
«Мультимодальный оператор АО “KTZ Express” [дочерняя компания КТЖ], руководствуясь законом Республики Казахстан “О железнодорожном транспорте”, принял решение об остановке в пути следования экспериментального поезда на станции Жанаарка 27 января», — говорится в сообщении. Согласно указанному закону, «плата за перевозку груза и иные причитающиеся перевозчику платежи вносятся грузоотправителем, экспедитором заблаговременно, до отправления груза».
Відповісти
а нащо безмозглому васі інтернет. ти хоч подумав що ляпнув. чи як в курки з під хвоста.
Відповісти
вася а нашо тобі голова
Відповісти
Чому в нашій країні все так заплутано?! Дурдом, хай візьмуть приклад сусідньої Польщі і не нада ізобрєтать вєлік
Відповісти
Треба Васі пальці зламати, шоб знав слідуючий раз що писати
Відповісти
тобто собі скасувати.))))))))) офіційно
Відповісти