Спогади про Кузьму: лучанин Ігор Третевич про близького друга. ФОТО

Спогади про Кузьму: лучанин Ігор Третевич про близького друга. ФОТО
«Одні мужики з часом стають дядьками, інші – залишаються дітьми», - Ігор Третевич. Підприємець з Луцька, один з найближчих людей з оточення легендарного Андрія Кузьменка.

Хоча, якби він тут був, слово «легендарний» стосовно себе він би точно не схвалив. Прочитавши ці цитати, ви абсолютно точно відтворите для себе образ Кузьми. І може навіть здатись, що ви його також знали особисто. Ні, знаєте особисто. Просто так правильніше.



Про перше враження

«Настільки він був простий чувак, настільки відвертий і простий, ти навіть не уявляєш. Він робив лише те, що рахував за потрібне на цей день. Він був жорсткий і ніколи не заставляв себе робити те, чого не хотів. Якщо він хотів спати, то він лягав і спав».

«Познайомились у Луцьку. На автопаті після концерту років сім тому. Він підсідав до кожного столу і говорив з людьми. Ніколи не відмовлявся давати автографи».

«Якраз вийшла його нова пісня «Старі фотографії», і там є слова про польське радіо. Я в нього спитав, чому він загадав про це радіо? Кому це цікаво? Коли всі слухали записи італійських виконавців, він слухав прямі ефіри польського радіо. Воно набагато попереду від нашого шоубізу. На цьому ми і зійшлися. Обмінялись номерами».



«Ми виховувались на одній музиці, ми слухали одну музику, ми майже одного віку, одного віку наші діти».

Про музику і подорожі

«Ми з ним дуже багато їздили, особливо останніх 5 років».

«Ліг спати. Зранку - 3 пропущених виклики від Вікторовича. Дзвоню. - Чувак, я хочу з тобою поговорити. Але так, по-нормальному. В Берлині якраз має бути концерт Madness, поїхали».

«Він дуже любив панк, ска-панк. Він взагалі був фанат музики. Ми об'їздили разом стільки концертів. До речі, щоб зрозуміти, в якому стані країна, достатньо глянути на її афіши. У цьому розумінні Вільнюс, Мінськ давно попереду нас».

«Любив Гданськ у Польщі, зупинявся у «Гранд Отелі».

«В нього було дві машини – «Тойота» і «Смарт». На «Смарті він всю Європу міг об'їздити. Любив водити сам, їздив дуже швидко - 160-200 км за годину».

«В нього є купа альбомів з матами».

«Є пісні, які нікому не вигідні. Наприклад, «Тепла зима». Її мало хто знає. Тут тільки слів з приспіву вистачає».



Про геніальність

«За 40 хвилин написав цілий альбом для групи «Труси», сидячи в туалеті».

«Його геніальність пояснити легко – феноменальна пам'ять, досконало знав дві мови – польську і англійську».

«Дуже багато читав, просто колосально багато. І лише в оригіналі – на англійській і польській мовах. Найбільше любив книжки телеведучого і журналіста Джеремі Кларксона».

«Якраз незадовго до його смерті був у Польщі. У книжковому магазині побачив нову книжку Кларксона за 40 злотих. Підійшов до каси і чогось раптом подумав: напевно, Андрію вже цього не треба».

Про сім'ю

«Культ мами в сім'ї дуже жосткий. Вона дуже жостка. Кузьма зовсім не схожий на батька».

«Андрій був чорноробочий. Все робив сам. Коли його не стало, Свєта (дружина) казала, ну що ж він все сам робив, стільки всього залишив».

«В нього Свєта – офігенська».

«Вона художниця, не любила кудись їздити. З ним майже не їздила. Любила посидіти на кухні, поговорити. Вона намалювала картину, він по цій картині написав пісню «Добряк»».



Про пам'ятник у Луцьку

«Дзвоню дружині Вікторовича Свєті. Вона каже: "Ти бачив цього пірата?" Свєта не хотіла їхати на відкриття».

«Вроді, мер Львова Садовий дав дозвіл на сквер імені Кузьми. Там, вроді, має бути стела з героями музичним фоном його пісень».

Про сьогодні

«Те, що трапилось, - то велика біда, але так, видно, треба було. Але саме страшно, що ніхто так ні над чим і не думає. Те, що тут в нас, – це біда».











Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Картину, що надихнула на півсню "Добряк" написала Ліза Портнова, а не дружина.
Відповісти
Дякуємо Андрію за твої щирі композиції
Відповісти
Офегенський чувак!!!!! Мав шанс з ним спілкуватись. Ураган позитиву!
Відповісти
Львівське видання ПОСТУП:
30.09.2004 Кузьма (Скрябін): Ми не політичні проститутки
-- Ти особисто підтримуєш Януковича?
-- Так! Я за нього. Тому що в нього абсолютно конкретні пропозиції, а Ющенко мене не переконує. Мене не переконує його оточення, його американська сім'я, його російськомовні діти. Розумієш, я занадто близько до того всього був. Ті люди, котрі мене підтримали, підтримують зараз ту сторону. Я не буду ніколи йти проти своїх друзів. Я добре пам'ятаю все те, що вони для мене зробили.
Відповісти
Колись Макаревич бува за Путіна... і що... Я наприклад ще недавно хотів бачити Україну В Європі... а зараз хочу щоб ми були самі по собі і не треба нам трусливі німці. Туркі і ті набагато сміливіші, вміють заткнути рота Путлеру.
у всіх міняються погляди... це нормально!!!
Відповісти
саня, друг, я пишу тобі лист
Відповісти
человечище...очень жаль..даже не верится, что год уже нету...
Відповісти
Про що ви ???? Людини вже немає рік.....а ви тут розвели за кого він був, чи проти кого... Нехай земля тобі буде пухом Андрію !!!!
Відповісти
Ліпше би ти, Третевич, промовчав. А то яка художня цінність пам"ятника авторства Дацюк, така ж історична цінність твоїх кострубатих спогадів. Діяння Кузьми і його твори більш красномовні і самі за себе говорять. Люди оцінили. Бо на роль його особистого біографа - ти не тягнеш. Не вмієш сказати добре, то краще мовчи. Чого лучани мають червоніти за Романюка, Покровського, Дацюк, Третевича?Не ганьбіть лучан в очах його рідних!
Відповісти
Останні новини
Спогади про Кузьму: лучанин Ігор Третевич про близького друга. ФОТО
02 лютий, 2016, 20:39