У Луцьку розповіли про депутатські «бонуси»

У Луцьку розповіли про депутатські «бонуси»
Зарплату депутати не отримують, але вони мають право отримувати різноманітні привілеї.

Детальніше про це сьогодні, 3 лютого, розповів викладач, експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай під час семінару для депутатів Луцької міської ради, повідомляє VIP.

За законодавством України, народні обранці усіх рівнів, окрім народних депутатів, працюють на громадських засадах, проте держава все-таки передбачає певні кошти для них. До прикладу - за 4-разове депутатство держава дає до 25% надбавки до пенсії, відповідно до закону про особливі заслуги.

«Місцеві депутати розташовані у цьому законі приблизно між космонавтами та Героями України – усі вони отримують додаток до пенсій. Щоб ви не думали, що держава не шанує вашої роботи!» - жартує Солонтай.

Також, згідно зі статтею 32 Закону «Про статус депутатів місцевих рад», депутати мають право отримувати ту зарплату, яку не отримали на робочому місці, якщо прогулюють основну роботу на час сесій, засідань постійних комісій рад, а також на час здійснення депутатських повноважень в інших передбачених законом випадках. Для цього вони складають графік своєї депутатської діяльності та оформлюють офіційний документ, що дозволяє повернути втрачені кошти з місцевого бюджету.

Ще один вид відшкодування – відрядження. «Ви їдете кудись представляти Луцьк, притягувати капітал в місто і маєте добові і оплату проїзду, як і посадова особа», - розповідає фахівець.

Останній вид «бонусів» – безоплатний проїзд, що реалізовується шляхом відшкодування білетів в мерії. Посвідчення депутату у транспорті демонструвати не можна, адже він має стежити за тим, що відбувається, тим самим контролюючи роботу транспортних служб.
Таким чином, депутати, що не мають достатнього забезпечення, можуть вільно працювати, їздити по своєму округу та у відряждення і отримувати додотакову надбавку до пенсії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вчора по телеканалу "Інтер" повторно показали передачу "Стосується кожного" за участю нашого зарозумілого очільника служби в справах дітей п. Ф. Шульгана. Створюється враження, що цьому вчорашньому екс-комсомольцю після розпаду Союзу не знайшлося місця (посада зав. по навозу була вже зайнята), то він погодився на зав. по дітях..
Відповісти