Податки на «надлишкове» житло та елітні авто: кому й скільки платити

Податки на «надлишкове» житло та елітні авто: кому й скільки платити
Цього року українцям доведеться сплачувати податки за надлишкові квадратні метри та дорогі автомобілі. Податкові платіжки мають надіслати до 1 липня.

Повідомляє ТСН

Згідно з рішенням парламенту, власники квартир площею понад 60 квадратних метрів будуть сплачувати за кожен «квадрат», який перевищує норму.

Цей податок сплатять і власники приватних будинків площею більше 120 квадратних метрів. Суму податку визначить місцева влада. Але вона не може перевищувати 47,34 грн за кожен надлишковий квадратний метр. Втім, влада на власний розсуд може й скасувати цей податок.

Власникам квартир площею 300 «квадратів» і більше, а також будинків у 500 квадратних метрів і більше доведеться щороку сплачувати не лише за надлишкові метри, а й податок на розкіш, що становить 25 тис. грн. Також такий податок будуть сплачувати й власники автівок, вартість яких складає більше 1 млн грн.

Повідомлення щодо податків українці отримають до 1 липня поточного року і мають сплатити їх протягом 60 днів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно!!!давно пора!!навіть мало ще !!я тільки за
Відповісти
Мало того що держава ніяк не допомагає з житлом для молодого покоління, то ще й плати ім податки за власне житло на яке працював і заробляв тяжко, а не сидячи в кріслі і протираючи штани...як вони!!!!!! Шок!!!
Відповісти
Да..згідний,а ти Катя йонута на всю голову..
Відповісти
а мені та влада хоть копійкою допомогла здобути те житло?
Відповісти
Я більше 10 років їздив на заробітки у росію щоб построїти будинок для сімї та допомогти дітям бо тут в Україні заробити для будівництва майже не реально. А тепер тим "хапугам" маю ще платити. Таке враження що влада допомогла мені в будівництві.
Відповісти
я в шоці в мене будинок 170квадратних метрів..
ми з чоловіком заробляли більше 10років ще й плати.!
а цікаво куда ці гроші будуть іти?
Відповісти
В каті живе велика українська жаба...сама не хоче важко працювати і не знає як це хату свою збудувати в Украіні
Відповісти
катя мабуть повія з рівненської
Відповісти
теж здогадався?
Відповісти
не гоніть на Катю, вона реально тролить. Всім треба казати: спасібо Сєні та Гройсману за наше щасливе дитинство. Коли ми були малими таких нелюдів не було)))
Відповісти
Так як Катя міркують ті, хто все життя просидів на шиї у держави: державна квартира, державне навчання і т.д., а самі для себе і своєї сім'ї нічого в житті не зробили, бо ледарі або марнотрати, якщо і заробляли гроші, то прокускали їх через горло і унітаз. Сидять в однокімнатній квартирі великою сім'єю, дивляться на приватні будинки і їх душить величезна жаба. Аба від заздрощів не лопнули. Податком треба обкладати однозначно, але не з такими критеріями підходу. Що ж це за квартира 60м або будинок 120 м. Ця норма має бути вищою. І до Каті: Катрусю, працюй і ти будеш мати, не радій чужим неприємностям.
Відповісти
як кажуть розумні люди, - доскакались
Відповісти
Це для нас розкіш - квартира у 60 кв. чи хата у 120, а для них 300 і 500 (відповідно) - підсобні приміщення. Курс гривні опустять і кожен другий вдасник авто "отримає" від держави елітний автомобіль. Коли вже наситяться масони ненажерливі...
Відповісти
Останні новини
Податки на «надлишкове» житло та елітні авто: кому й скільки платити
04 лютий, 2016, 10:45