«Перед тяжкою хворобою у чоловіків більше страху», - провідний онколог Волині. ВІДЕО. ФОТО

«Перед тяжкою хворобою у чоловіків більше страху», - провідний онколог Волині. ВІДЕО. ФОТО
«На жаль сьогоднішні реалії такі, що перше питання, яке задають пацієнти, не скільки я буду жити, а скільки буде коштувати лікування?», - розповідає завідувач поліклінічним відділенням Волинського обласного онкологічного диспансеру Володимир Федорчук.

Проблем, звичайно, в медицині багато, але й багато чого залежить від самої людини. Від її способу життя, психологічного стану. Адже профілактика ракових захворювань не складна.

Первинна профілактика – це здоровий спосіб життя, правильне харчування. Наприклад, продукти з ринку, з села, а не із супермаркетів. Якщо дотримуватись правильного способу життя, то можна уникнути захворювання деякими видами раку й зміцнити здоров’я.

Вторинна – своєчасна діагностика онкозахворювань. Мета цілком зрозуміла, тому що чим у більш ранній стадії виявлена онкопатологія, тим більше шансів на її радикальне лікування. В принципі, можна стверджувати, що, якби всі онкозахворювання виявлялися в нульовій або першій стадії, то від раку взагалі ніхто б не вмирав.



Історія за кадром. Про те, про що не люблять говорити медики.



Довідково.

Сьогодні Всесвітній день боротьби проти раку. Мета - підвищення обізнаності людей про рак як одне із найстрашніших захворювань нашої сучасної цивілізації.

На даний момент вже відомо, що виникненню 43% ракових захворювань можна було б запобігти, орієнтуючись і дотримуючись елементарних норм здорової поведінки, таких як: обмеження доступу до куріння дітей, боротьба з курінням як таким; фізична активність; збалансована та здорова їжа; своєчасна вакцинація проти вірусів, які викликають рак печінки і шийки матки; утримання від тривалого перебування на сонці та в солярії; своєчасна діагностика і увага до власного здоров’я.












Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І медицина гола, і працюють безсрібники..
Відповісти
Вчора помер тато подруги від раку.Те, що пережила ця сім*я, не побажаєш найзапеклішим ворогам. Але ми побажаємо. "Доблесним" лікарям швидкої та третьої поліклініки, що нагло посилали родичів, бо вони "таким не допомагають". Земля кругла. Ще й яка. Сьогодні він, а завтра ви.
Відповісти
Останні новини
«Перед тяжкою хворобою у чоловіків більше страху», - провідний онколог Волині. ВІДЕО. ФОТО
04 лютий, 2016, 14:34