Книга про Волинь претендує на премію Президента України

Книга про Волинь претендує на премію Президента України
У Держкомтелерадіо відбулося засідання Комітету зі щорічної премії Президента України «Українська книжка року», на якому були розглянуті видання, подані на конкурс у 2015 році.

Про це повідомляє «Волинська правда».

На здобуття премії у номінації «За видатні досягнення у галузі художньої літератури» подано та допущено до конкурсу 32 художні твори класичної та сучасної української прози, поезії, українських перекладів художньої літератури, що надійшли від 22 видавництв.

У номінації «За вагомий внесок у розвиток українознавства» - 40 видань від 25 видавництв. У номінації «За сприяння у вихованні підростаючого покоління» - 34 видання від 18 видавництв.

У переліку книжкових видань, допущених на здобуття премії Президента України «Українська книжка року» за 2015 рік, № 35 у номінації «За вагомий внесок у розвиток українознавства» є і книга «Волинь. Час. Люди. Історія. Погляд крізь об’єктив» (керівник проекту: Л. Штогрина, видавництво «Волинська обласна друкарня»).

Нагадаємо, що, відповідно до Указу Президента України від 16 грудня 2009 року № 1058, в Україні започаткована щорічна премія Президента України «Українська книжка року», метою якої є відзначення авторів, видавництв та видавничих організацій, які зробили значний внесок у популяризацію української книги та розвиток вітчизняної видавничої справи.

На здобуття премії висуваються книжкові видання українською мовою, видані в Україні протягом останніх трьох років, але не пізніше, як за півроку до їх висунення на здобуття премії. Лауреатам премії виплачується грошова частина премії, розмір якої становить 100 тисяч гривень. При цьому 50 відсотків грошової частини премії виплачується авторові твору (співавторам у рівних частках, якщо інше не передбачено в угоді між ними), 50 відсотків - видавництву або видавничій організації.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Книга про Волинь претендує на премію Президента України
04 лютий, 2016, 19:43