Керівника волинського санаторію «Турія» звільнять

Керівника волинського санаторію «Турія» звільнять
Керівництво санаторію «Турія» найближчим часом звільнять, а сам оздоровчий комплекс може бути продано або ж перепрофільовано.

Про це стало відомо сьогодні, 4 лютого, під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, - інформує сайт Слово Волині

Член тимчасової контрольної комісії депутат обласної ради Вячеслав Рубльов розповів присутнім про результати перевірки санаторію «Турія». За його словами, установа має майже 3,5 мільйони гривень боргів, а фінансові звіти, які подавались в обласну раду, не відповідають дійсності. Наразі там працює Держфінінспекція.

Цієї зими санаторію уже відключали і воду, і електроенергію, і опалення.

Відтак, члени профільної комісії на сесію Волиньради виноситимуть питання про звільнення керівника. Водночас, щоб зберегти майно оздоровчого комплексу, депутати планують надати санаторію 4 мільйони гривень з бюджету. Ці кошти будуть витрачені на виплату заробітної плати працівникам та виплату боргів за енергоносії.

Також у цю суму входить вартість консервації закладу на зиму, поповнення статутного капіталу.

Зауважимо, що виділення 4 мільйонів гривень «Турії» передбачено в проекті обласної «Програми підтримки фінансово-господарської діяльності підприємств та установ спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на 2016-2020 роки».

Після завершення консервації депутати визначать подальшу долю санаторію. Зокрема, розглядаються варіанти його продажу, передачі Міністерству внутрішніх справ, а також перетворення його на спортивно-оздоровчий комплекс для спортсменів та тренерів.

Поки кандидатур на призначення директором установи немає.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нормальний журналіст у подібному матеріалі обов'язково дав би посилання спочатку чи в кінці, що то за санаторій, де він знаходиться, який його профіль.
Відповісти
Останні новини
Керівника волинського санаторію «Турія» звільнять
04 лютий, 2016, 19:03