Керівники навчальних закладів Луцька не будуть втручатись в фінансову діяльність фондів

Керівники навчальних закладів Луцька не будуть втручатись в фінансову діяльність фондів
Директорам шкіл та завідуючим дитячих садочків Луцька заборонили брати безпосередню участь у використанні батьківських коштів.

Про це повідомляє «Конкурент».

З метою забезпечення прозорості використання батьківських коштів в садочках та школах Луцька готуються до створення відповідних благодійних фондів, в діяльність яких заборонили втручатись керівникам навчальних закладів. Про це йшлося під час сесійного засідання Луцької міської ради 5 лютого.

Начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк запевнив, що дав розпорядження керівникам не перешкоджати створенню благодійних фондів. Також, за словами Гребенюка, є й відповідний наказ, в якому забороняється керівникам навчальних закладів брати участь у використанні батьківських коштів.

«Директор школи чи завідуюча садочка не має права втручатись в діяльність фонду. Адже фонд - це виключно ініціатива батьків»,- сказав Олег Гребенюк.

Також Олег Гребенюк додав, що керівникам навчальних закладів не заборонено відвідувати круглі столи, на яких обговорюватимуть функціонування цих фондів. Однак зауважив, що він заборонив лише втручатись саме у фінансову діяльність цих благодійних фондів. Адже вони створюються заради того, щоб батьки отримували прозору фінансову звітність щодо використання коштів, які вони виділяють на потреби своїх дітей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Керівники навчальних закладів Луцька не будуть втручатись в фінансову діяльність фондів
05 лютий, 2016, 14:12