Друге дихання Луцького підприємства електротранспорту

Друге дихання Луцького підприємства електротранспорту
На Луцькому підприємстві електротранспорту відбулося засідання примирної комісії з вирішення колективного трудового спору. Вона складається з представників адміністрації ДЕПО та представників страйкового комітету. Зі сторони міської ради переговори вів заступник міського голови Сергій Григоренко.

Він розповів, що у грудні Національною службою посередництва та примирення було зареєстровані певні вимоги працівників до міської ради щодо вжиття заходів з покращення роботи цього підприємства, - йдеться на сайті Луцької міськради.

Протягом двох місяців відбувався непростий діалог, підприємство було під загрозою страйку, але вдалося досягти порозуміння. Мер Микола Романюк та міська рада з розумінням поставились до проблем працівників підприємства, адже там працює 450 осіб. Це стратегічне підприємство для міста, крім того, воно виконує важливу соціальну функцію - перевозить пільгові категорії населення.

Врешті, було досягнуто порозуміння, сторони підписали мирову угоду і домовилися про те, що заборгованість із заробітної плати перед службою перевезень буде погашена до 1 березня цього року. З цього ж числа також буде підвищено рівень тарифних ставок водіїв тролейбусів, що спонукатиме до росту зарплати на підприємстві загалом до 18, 90 грн за год. роботи, замість 12,90. Це передбачено у галузевій угоді.

Представники страйкового комітету Андрій Черчик, Андрій Кобиш та Олександр Мельничук подякували за роботу міському голові Миколі Романюку, міській раді, виконавчому комітету міської ради за те, що вперше за багато років з’явилася надія на стабільну роботу підприємства і своєчасну виплату зарплати.

“Сподіваємося, що це стане новою віхою у діяльності Луцького підприємства електротранспорту”, - сказав Сергій Григоренко.

Крім того, міська рада вживає комплекс інших заходів для виходу підприємства із кризи. Це підвищення тарифу до 2 грн, поступова заміна маршрутних автобусів на тролейбуси. Зокрема, влітку цього року планується заміна автобусів на тролейбуси за маршрутами 17 та 17а. Це також звернення до Європейського банку реконструкції і розвитку для отримання кредиту на придбання 30-ти нових тролейбусів і оновлення контактної мережі.

Редакція ВолиньPost поцікавилась деталями перемовин у Сергія Григоренка, аби дізнатись, що ж стоїть за їх намірами і як міська влада планує діяти.

Читайте інтерв'ю із заступником Луцького міського голови Сергієм Григоренком тільки на ВолиньPost.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дай то Бог
Відповісти
просто трохи відпускає... перед смертю?
Відповісти
Банк не дасть кредит на купівлю старих тролейбусів, значить - будуть купувати нові "Богдани", з одного боку - добре, люди будуть мати роботу (на заводі), з іншого боку - "канфєтна фабрика" буде мати ще більший прибуток... А за кредит, будуть платити лучани, ще дуже довго...
Відповісти
Тролейбусне треба підтримати але весь бардак за керівників то той Кубіцкий паморок наскорочував і розісрав все то його нащадкі .Я пам ятаю часи при Марушкіну був порядок і зарплати платили.Зрозуміло тепер ніхто не винен і толку недоб єшся.
Відповісти
Працівники підприємства не можуть отримувати зарплату з міського бюджету. Вони мають отримувати зарплату з коштів, які заробляє підприємство.
Відповісти
Луцьк, бери приклад львів'ян! У Львові керівники вміють організувати роботу так, що в тролейбусах, трамваях, автобусах пенсіонери їздять БЕЗКОШТОВНО!
Відповісти
багато людей не хочуть заміни маршрутних автобусів на тролейбуси!!! але ЛПЕ та Луцьктепло міськраді треба зберегти любою ціною, навіть за рахунок небажання та незручності для мешканців м.Луцька, нажаль
Відповісти
Останні новини
Друге дихання Луцького підприємства електротранспорту
06 лютий, 2016, 12:29