Україна має найважливіший потенціал — інтелект і талант. ВІДЕО

Україна має найважливіший потенціал — інтелект і талант. ВІДЕО
У суботу, 6 лютого, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк взяв участь у відкритті першого в Україні некомерційного інкубатора ІТ-проектів на основі відкритих даних "1991 Open Data Incubator".

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Арсеній Яценюк звернувся до учасників хакатону: "Нову країну я бачу тут. І ця країна має всі шанси стати лідером в Європі. Тому що ми маємо найважливіший потенціал — інтелект".

"Якщо десять років тому всі думали, що найважливіший потенціал — це газ чи нафта, подивіться на ціни і спитайте в Росії. Якщо весь світ раніше думав, що основний капітал — це безпосередньо капітал грошовий, це капітал в будові, в заводах, а зараз я вважаю, що тільки сильний талант і розум здатний розвивати все інше. Світ змінився. І в цьому світі кожен, хто має ідеї, талант і бажання, — є основним драйвером змін", — сказав він.

Нова Україна — це як новий світ – четверта індустріальна революція. Вони в основі своїй лежать в першу чергу на інтелекті і на таланті,
— наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що зараз у світі основне — "не соціалізм, не капіталізм, а "талантизм" — від слова талант: "Талант — це ідеї, це те, що може зробити аграрний сектор набагато сильнішим, може допомогти Уряду провести реформу системи охорони здоров'я. Талант — це те, що дасть можливість нам побороти захворювання через біо- і нанотехнології".

Він підкреслив, що талант — це те, що повинно створити нову Україну і в тому числі — новий український політичний клас: "Зараз політика дуже консервативна. І проходить певний етап як переосмислення, так і реальних змін. Нові політики повинні бути людьми, які вміють приймати рішення швидко і оперативно на підставі баз даних, на аналітики, тих систем, які створюєте ви", — звернувся він до присутніх.

Так звана четверта індустріальна революція, зазначив Арсеній Яценюк, вимагає кроків вперед. Ці кроки, наголосив він, можна зробити лише через партнерство приватного сектору, громадянського суспільства і Уряд: "Конвергенція цих трьох елементів дає можливість будувати нову країну".

Він наголосив на важливості прозорості Уряду. Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд відкрив максимальну кількість баз даних, і зараз можна отримати інформацію, зокрема, про нерухомість та будь-яку власність як держслужбовців, та і інших громадян.

Уряд також запровадив низку онлайн-сервісів для громадян України.

Міністерство юстиції зробило дуже серйозні кроки в тому, щоби люди не стояли в чергах, не реєстрували свої підприємства доволі тривалий час, не чекали довідок, реєстрації сертифікатів, а могли просто зайти, заплатити декілька десятків або сотень гривень і швидко, без черги і, основне — без корупції отримати послугу від держави, — зауважив прем'єр.

Глава Уряду подякував молодим людям за їхню наснагу і роботу: "Ви зробили самі себе. Якщо кожен буде робити себе сам, то ми разом зробимо країну. Немає на кого чекати, думати, що хтось прийде і щось змінить. Ви самі робите і доводите всім, що те, що ви робите, важливе для країни і світу. Тому що хочете бути лідером. Тоді й Україна буде лідером".

Після відкриття інкубатора Арсеній Яценюк познайомився з кількома ІТ-командами, які працюватимуть тут над проектами, зокрема розробниками "Eco is me" — проекту енергозбереження в кожній окремій оселі, коли спеціальний прилад, встановлений в лічильник, зможе визначати, скільки енергії споживає кожен з електричних приладів, а також командою розробників "Digital police" — предиктивного сервісу "Карта криміногенності" для нової української поліції.

6-7 лютого в Києві відбувається фінальний етап відбору ІТ-проектів у перший в Україні некомерційний інкубатор "1991 Open Data Incubator". Захід буде проводитися у форматі дводенного хакатону. У рамках фінального етапу відбору протягом 48 годин понад 100 програмістів створюватимуть ІТ-сервіси для державного сектору, громадян та бізнесу, які функціонують на основі відкритих державних даних та великих масивах даних.

Стартапи 1991 спрямовані на вирішення проблем інфраструктури, сільського господарства та енергетики, а також створення електронних послуг для населення, аналітичних систем для міністерств і цифрових рішень Smart City. В результаті проведеного хакатону журі відбере декілька ІТ-проектів, що базуються на відкритих даних, які стануть учасниками першої двомісячної інкубаційної програми "1991".

Проект 1991 Open Data Incubator реалізується за підтримки регіонального фонду прямих інвестицій, Western NIS Enterprise Fund, компанії "Майкрософт Україна", та технологічної громадської організації SocialBoost за сприяння Прем’єр-міністра України та Уряду України.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тільки успіх буде без тебе Мудак.
Відповісти
Робітничий інтелект і талант давно вже працює за кордоном. В Україні лишилися лише аферистський інтелект і талант, який не створює доданої вартості а тільки мародерить на рештках економіки.
Відповісти
Останні новини
Україна має найважливіший потенціал — інтелект і талант. ВІДЕО
07 лютий, 2016, 02:59