Бойовики зміцнили позиції та готуються завдати потужних ударів по ЗСУ

Бойовики зміцнили позиції та готуються завдати потужних ударів по ЗСУ
Події останніх двох днів на Донбасі свідчать про підготовку до активних бойових дій. Російсько-терористичні формування перекинули техніку та зміцнили позиції. Зростання обстрілів говорить про те, що бойовики готуються нанести потужні удари по позиціях сил АТО.

Про це заявив координатор «Стоп терору» Семен Кабакаєв, новину повідомляє «Преса України».

Як розповів волонтер, на сході України за останні п’ять днів кількість обстрілів із боку бойовиків становила від 30 до 100 на добу.

«Маріупольське напрямок – останні 5 днів йдуть безперервні обстріли позицій ЗСУ і нібито навчання з боку бойовиків. Ми чудово розуміємо, що Новоазовськ і весь Південний напрямок, контролюється конкретно кадровими військовими Росії. Допоміжно, у них є 9-й полк та окремі підрозділи з місцевих сепаратистів, але в дуже малих кількостях», – зазначив Кабакаєв.

За його словами, на Світлодарській дузі за останні кілька днів постійні обстріли позицій ЗСУ почастішали, бойовики посилено витрачають БК, що накопичили. Світлодарська ТЕС, залишається у пріоритетах противника.

Зайцево і Майорск за останні дні терористи засипали вогнем із 82-мм та 120-мм мінометів. Військові відзначають, що такої інтенсивності не спостерігалося з осені.

«Піски, Опитне, Мар'їнка, Авдіївка – тут все триває з напруженою стабільністю. Це пріоритетні напрямки для противника і залишати він їх не збирається, так і особовий склад потрібно відсилати кудись», – каже волонтер.

На думку Кабакаєва, події останніх двох днів свідчать про підготовку до активних бойових дій.

«5 та 6 лютого до Горлівки і Донецька було перекинуто близько 2-х батальйонно-тактичних груп. Колони техніки пересувалися з Луганської та Донецької області в напрямку Горлівки і Донецька. Склад живої сили в колонах був перемішаний, були присутні російські кадрові військові та місцеві бойовики. По приїзді до місця постійної дислокації, спілкувалися з місцевими жителями, які чули характерний російський акцент», – зауважив волонтер.

Він вважає, що збільшення кількості обстрілів свідчать про те, що противник готується нанести потужні удари у бік позицій ЗСУ.

«Перекинута техніка говорить про те, що зміцнення позицій супротивника вже відбулося. Залишається готується до гіршого», – додав Кабакаєв.

Нагадаємо, жителі окупованого Алчевська впродовж останніх днів спостерігають навалу бойовиків. У місті та околицях їхня кількість налічує близько двох тисяч осіб. Військову техніку терористи поховали на околицях. Місцеві припускають, що вони приїхали з метою укріплення міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тiкайте, хлопцi
Відповісти
500 танков собираются единым кулаком прорвать оборону на Северодонецк и Артемовск. А там и до Харькова рукой подать. С одновременным охватом столицы Слобожанщины в кольцо и прорывом с севера и северо-востока. Бронетанковый кулак сметет все на своем пути в сторону Запорожья, Мелитополя. С одновременным ударов с юга, их Крыма. Херсонцы уже хлеб с солью пекут встречать освободителей.
Відповісти
"Нагадаємо, жителі окупованого Алчевська впродовж останніх днів спостерігають навалу бойовиків. У місті та околицях їхня кількість налічує близько двох тисяч осіб. Військову техніку терористи поховали на околицях. Місцеві припускають, що вони приїхали з метою укріплення міста." Аффтар, на карту посмотри, Жюль Верн ты наш...
Відповісти
"спостерігають" та поспішають доїсти волонтерські припаси...
Відповісти
Кому ці вкидання потрібні? Щоб мобілізацію виправдати, так завжди робили, подивіться, порівняйте! Інфа різних "координаторів" вже вважається як офіційна і підлягає розповсюдженню? :) З таким підходом і інформуванням далеко зайдемо...!
Відповісти
Останні новини
Бойовики зміцнили позиції та готуються завдати потужних ударів по ЗСУ
07 лютий, 2016, 07:59