В Україні відбудеться злиття двох банків: деяким позичальникам буде непереливки

В Україні відбудеться злиття двох банків: деяким позичальникам буде непереливки
Холдингова компанія ABH Holdings S. A. («Альфа-Груп») після завершення угоди про купівлю в італійської банківської групи UniCredit Group 100% акцій «Укрсоцбанку» планує об`єднати його протягом декількох років зі своєю українською «дочкою» - «Альфа-банком».

Про це заявив на прес-конференції голова ABH Holdings Петро Авен.

«Нашою кінцевою метою є один банк. Але скільки часу займе процес злиття, ми поки не розуміємо. Можливо, це займе кілька років», - сказав Авен, додавши при цьому, що назву кінцевого банку поки не обрано, пише businessua.com.

Також Авен нагадав, що в обмін на 100% акцій «Укрсоцбанку» UniCredit Group отримає міноритарну частку в ABH Holdings в розмірі 9,9%. Співпраця з італійською банківською групою, за словами Авена, позитивно вплине на імідж «Альфа-Груп» у всіх країнах, де працюють дані компанії.

За словами Авена, «Альфа-Банк» буде активніше працювати з проблемними позичальниками, які йому дістануться після завершення угоди щодо купівлі «Укрсоцбанку».

За його словами, «Альфа-Банк» планує отримати більше повернення коштів від недобросовісних позичальників, ніж планували в UniCredit Group, в тому числі мова йде про іпотеку.

Голова ABH Holdings також повідомив, що «Альфа-банк» до завершення угоди проведе докапіталізацію, щоб відповідати вимогам Нацбанку України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Альфа-Груп — російський консорціум, що є однією з найбільших фінансово-промислових груп Росії. Штаб-квартира розташована в Москві.
Відповісти
Нищеброд.
Відповісти
Останні новини
В Україні відбудеться злиття двох банків: деяким позичальникам буде непереливки
07 лютий, 2016, 23:15