На Волині жертвам політичних репресій допоможе держава

На Волині жертвам політичних репресій допоможе держава
Комісія Волиньради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства ухвалила проект рішення про надання посвідчень реабілітованим і потерпілим від політичних репресій волинянам.

Про це повідомляє «Волинська правда».

Нагадаємо, відповідний проект рішення вже підтримала комісія з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

Так, виготовлення посвідчень обійдеться обласному бюджету у 30 тисяч гривень.

Перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик зауважив, що це рішення, першою чергою, політичне, спрямоване на пошанування і моральну підтримку репресованих. Хоча питання пільгового проїзду у транспорті для волинян, які зазнали політичних репресій, теж розглядалось.

Так, депутати - члени комісії вирішили звернутись до департаменту соціального захисту населення ВОДА із пропозицією розглянути можливість надання пільговикам адресної допомоги.

«Трапляються випадки, коли луцькі пенсіонери їздять на дачу до Гаразджі вранці, вертаються назад обідати і їдуть знов. Погодьтесь, що це не є зовсім нормальним явищем. А коли у пенсіонера буде на руках 100 гривень, він подумає, чи йому їхати, чи зекономити», - зауважив голова комісії Олександр Зінчук.

На думку депутата Михайла Бегаля, саме адресна допомога, а не наявність посвідчення, стане реальною підтримкою пільговиків. «Людина зайшла до маршрутки, заплатила, і їй на це дали гроші. Це стосується і учасників бойових дій, і представників інших категорій. Не буде треба показувати посвідчення водію, просити, щоб потім отримувати відмови», - резюмував депутат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А цікаво, чи Башкаленка можна вважати жертвою політичних розправ? Думаю, що так... А ще впевнений у тому, що настане час і багатьох регіоналів по області умовно кажучи амністують. Вони були більш порядні у порівнянні з нинішніми...
Відповісти