На Волині не вистачає місця для підтримки невиліковно хворих

На Волині не вистачає місця для підтримки невиліковно хворих
На Волині існує 25 хоспісних ліжко-місць із 100 необхідних. Тож вже найближчим часом в облраді обговорять можливість створення хоспісу на базі Ковельської вузлової лікарні.

Про це повідомив голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик під час наради з обговорення бюджету.

За словами Гунчика, в області зараз є потреба у сотні хоспісних ліжко-місць. Проте фактично таких існує лише 25. Тож обговорювали можливість створення хоспісних місць на базі Ковельської вузлової лікарні. На співфінансування виділять 1,8 мільйона гривень з обласного бюджету і 1,8 мільйона гривень з бюджету Ковеля.

В облраді розглянуть, що далі робити з лікарнею – створювати хоспіс чи консервувати лікарню та працевлаштовувати людей в інші місця. Проте питання з Ковельською залізничною лікарнею залишається відкритим, оскільки і досі немає акту прийому ‒ передачі її на баланс області від Міністерства інфраструктури. Тож спеціалісти мають розробити фінансове обґрунтування такої можливості.

Гунчик також вважає, що доцільніше відмовитися від локальних хоспісів – за його словами, співфінансувати хоспіс треба з усіх бюджетів області і «набрати» необхідну суму, щоб створити один хоспіс, який буде достатньо забезпеченим і обслуговуватиме хворих з усієї області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині не вистачає місця для підтримки невиліковно хворих
08 лютий, 2016, 16:07