В управлінні юстиції Волині знизився рівень корупції

В управлінні юстиції Волині знизився рівень корупції
Заступник начальника ГУ юстиції Волині запевняє, що рівень корупції у їхніх органах знизився, про що свідчить зменшення кількості скарг громадян.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, - пише Волинська правда.

Зокрема, заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації, начальник Управління державної реєстрації Ольга Семенюк повідомила, що згідно з наказом Мін`юсту, було затверджено план заходів реформування органів юстиції. Так, уже відбуваються скорочення, передбачається ліквідація районних та міських управлінь, а також ліквідація реєстраційної служби, функції якої передадуть органам місцевого самоврядування.

Ольга Семенюк поінформувала, що впродовж 2015 року управлінням державної реєстрації було видано 54 тисячі актів, 23 з яких про народження дитини, 10 тисяч про шлюб, понад 700 про розірвання шлюбу та інші. До того ж, в області створено 21 державну нотаріальну контору. Варто зазначити, що Головним управлінням юстиції було здійснено 61 перевірку нотаріусів та 11 перевірок держконтор, внаслідок яких стягнуто понад 600 тисяч гривень штрафу.

Заслухавши звіт, очільник Волині зауважив, що керівництву управління юстиції варто звернути особливу увагу на захист інтересів держави. За його словами, управління повинне взяти на себе контроль і моніторинг за рішеннями, які приймаються органами місцевого самоврядування і можуть нанести шкоду державі.

До того ж, Володимир Гунчик поцікавився, як заступник начальника Головного управління юстиції ставиться до випадків зловживань в частині поборів та корупційних дій, оскільки раніше на дії юристів волиняни скаржилися доволі часто.

Втім, Ольга Семенюк запевнила, що рівень корупції в органах юстиції зменшився, про що свідчить мала кількість звернень громадян. За її словами, відповідний результат спричинила діяльність ЦНАПів, через які фактично проходить більшість документів та унеможливлюються корупційні дії.

«Кількість звернень та скарг громадян різко знизилася, бо тепер документи приймаються в ЦНАПі. Всі документи проходять через адміністраторів і це є вирішальним моментом у тому, що рівень корупції знизився», - підкреслює Семенюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Усвідомлення безрезультатності скарг не свідчить про зниження кількості підстав для цих скарг, або хвали мене моя губонько...
Відповісти
Зараз заплачу, святі блін)))
Відповісти
а яка там корупція?
там корупції отродясь не бувало
Відповісти
Останні новини
В управлінні юстиції Волині знизився рівень корупції
08 лютий, 2016, 15:47