Луцьк через борги може залишитись без тепла і гарячої води

Луцьк через борги може залишитись без тепла і гарячої води
Через борги ДКП «Луцьктепло», яке забезпечує облцентр Волині гарячою водою та теплом, можуть відключити від газопостачання.

Таким чином під загрозою опиняється опалювальний сезон у місті, – повідомила ZIK фахівець зв’язків із громадськістю ПАТ «Волиньгаз» Віталіна Юхименко.

З початку року бюджетні організації та підприємства теплокомуненергетики розрахувались із «Волиньгаз» за доставку газу лише на 5%. Сукупний обсяг боргу сягнув майже 35 мільйонів гривень.

Найбільшими боржниками є підприємства теплокомуненергетики області. За січень заборгованість підприємств ТКЕ становить 18,4 мільйонів гривень та 14,4 мільйонів гривень попередньої оплати за лютий.

Серед підприємств, які не сплатили за розподіл природного газу, є важливі для життєдіяльності області установи, від їх функціонування напряму залежить комфорт тисяч волинських сімей. Зокрема це: ДКП «Луцьктепло», ПТМ «Володимир-Волинськтелокомуненерго», КП «Нововолинськтеплокомуненерго» та ПТМ «Ковельтепло».

Найкритичніша ситуація склалась із комунальним підприємством «Луцьктепло», що ставить під загрозу подальше постачання газу на підприємство, що, у свою чергу, може залишити без тепла та гарячої води мешканців Луцька. Ця установа заборгувала найбільшу суму – понад 22 мільйони гривень.

«Окрім цього, саме «Луцьктепло» залишається єдиним підприємством серед усіх боржників, яке із початку нового року не сплатило навіть найменшої частки заборгованості», – розповідає заступник голови правління з обліку та балансів ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Окрім боргів ТКЕ, за розподіл природного газу боргують і бюджетні установи області, сума боргу за січень становить 0,6 мільйонів гривень та майже 1,5 млн гривень попередньої оплати за лютий 2016 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якже ви задовбали!!! Н все літо виключили по тій самій причині. Причому тут прості люди які зі шкури вилазять, а платять непідйомні на сьогоднішній день тарифи. А вони за борги підприємств всіх виключають... Де справедливість. Виключіть, виключіть... Тоді, я думаю, люди будуть грітися на угольках від Луцьктепла!!!
Відповісти
100%, вже все набридло...мало того, що не було води ціле літо, то тепер щоранку треба дзвонити в ЖКГ, щоб розповітрювали систему, бо через їхнє відключання на ніч кожного ранку немає гарячої води...НАБРИДЛО!!!!!
Відповісти
Капец!!!а Ви ше більше тарифи підніміть ,то точно платити усі будуть!!
Відповісти
Атлiчна навiна! Янукович, може досить?
Відповісти
куди діваються гроші, які ми платимо їм за послуги??? причому немаленькі суми
Відповісти
Субсидії в дії.Все чудово.Віртуальні кошти ведуть до краху.А олігархат(палички)плещуть в долоні.Банкрутство ЛТ вже завтра.Люди схаменіться,ще є шанс...завтра не буде.Ми не раби-раби не ми.На шкільній дошці написано було.
Відповісти
Куда діваються гроші людей що вчасно платять???
Відповісти
Як вже це дійсно задовбало! Вся ця совдепія і залежність від одного постачальника! Коли будуть реформи в галузі ЖКГ шоб можна було собі вибрати нормального надавача послуг, якшо людина справно платить?!
Відповісти
Може, час вже їм зменшити зарплати для соєї адмінінстрації і почати щось робити, а не рахувати кошти у власному гаманці? Чи відправити пенсіонерів на заслужений відпочинок і нехай молоде керівництво починає працювати і думати свіжими головами?
Відповісти
теплогенеруючі компаніі близькі до банкрутства, більш того, населення в них все більше розчаровується. Люди переходять на індивідуальне гаряче водопостачання - ставлять електробойлери, настала пора і мені відмовитись від гарячоі води Луцьктепла. Настала пора вимагати від уряду спрощення правил встановлення індивідуального опалення в квартирах міст. З таким *сервісом* тарифи будуть рости до безкінечності, так як кількість користувачів споживання таких послуг катастрофічно зменншується.
Відповісти
Останні новини
Луцьк через борги може залишитись без тепла і гарячої води
08 лютий, 2016, 17:24