Чи загрожує волинянам вірус Зіка

Чи загрожує волинянам вірус Зіка
З настанням тепла на Волинь може прийти вірус Зіка.

Поки волинянам не загрожує вірус Зіка, однак він може прийти в Україну з настанням тепла. Про це стало відомо сьогодні, 8 лютого, під час наради щодо епідеміологічної ситуації в області, - повідомляє "Слово Волині".

Начальник управління санепідемслужби у Волинській області Наталія Янко повідомила, що наразі волинянам не загрожує поширення вірусу Зіка, однак тип комарів, які здатні переносити це захворювання, в області циркулює.

Відтак, Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує місцевим медикам підготуватись до поширення захворювання та розповсюдити серед населення необхідні інформаційні матеріали.

Зауважимо, що 1 лютого 2016 року ВООЗ визнала вірус Зіка таким, що може чинити серйозний вплив на здоров'я населення і здатний швидко поширюватися в міжнародних масштабах.

Серед симптомів хвороби – легкий головний біль, плямистий висип, нетривала лихоманка, кон’юктивіт та біль в суглобах, летальність відсутня. Вважається, що вірус небезпечний для вагітних, адже може призвести до мікроцефалії у новонароджених.

Наразі доведено, що хвороба передається через укуси комарів, однак в США зафіксовано перший випадок передачі вірусу від людини до людини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.