Атестаційні пристрасті: громадські активісти проти «непрозорості». ФОТО. ВІДЕО.

Атестаційні пристрасті: громадські активісти проти «непрозорості». ФОТО. ВІДЕО.
У регіональному сервісному центрі МВС України у Волинській області, який нині замінив колишнє МРЕВ, проводиться конкурс на заміщення вакантних посад державних службовців. Щоправда, про це ніхто раніше не знав, як і не знали про те, хто та як буде вирішувати долю претендентів.

Тож сьогодні, 8 лютого, у Луцьку під регіональним сервісним центром, що знаходиться на вулиці Підгаєцька, 13а, зібрались громадські активісти, аби виступити проти «непрозорої переатестації». Серед присутніх були представники цивільного корпусу «Азов», громадського формування «Буг», «Автомайдану Волині», «Автомайдану України», «Самооборони Волині», «Народного контролю» тощо. Очолив акцію протесту Павло Данильчук, керівник Волинського обласного осередку політичної партії «Народний контроль».

Він розповів, що про дату переатестації дізнався напередодні ввечері з «власних джерел» в майбутньому сервісному центрі. Павло Данильчук обурився, «що ця процедура не така прозора, як в новій поліції, де був конкурс на місця в атестаційній комісії і туди увійшли представники громадськості».



Між тим, коли настав призначений час атестації (10:00), громадські активісти повернулися до приміщення з метою не допустити початку переатестації. Свої претензії висловили голові атестаційної комісії Олександру Паламарчуку. Вимагали скасування процедури та самовідводу усієї комісії. Натомість Олександр Паламарчук, який був призначений головою атестаційної комісії, розповів, що процедура інформування громадськості про набір майбутніх працівників витримана згідно з чинним законодавством: «Оголошення було розміщено в газеті «Сім’я і дім» за 1 січня 2016 року».



Це обурило учасників акції. Мовляв, публікація у «далеко не найпопулярнішій» газеті такого оголошення 1 січня – формальність, а не реальна спроба залучити громадськість до конкурсу. Власне, це і стало головною причиною того, щоб засідання атестаційної комісії було скасовано.

Після недовгої дискусії, аби не допустити конфлікту, Олександр Паламарчук добровільно підписав заяву про самовідвід та пообіцяв, що сьогодні переатестації не буде.

В цей час Павло Данильчук пояснив своє бачення прозорої атестаційної комісії: «Однозначно серед організацій, котрі повинні бути присутні в комісії, це Автомайдан, бо вони мають досвід співробітництва з Державтоінспекцією. Також мають бути люди, які розбираються в специфіці роботи МРЕО. Справа в тому, що більшість людей, які працювали у старому складі МРЕВ, хочуть повернутися на свої ж місця, тільки вже в «Сервісний центр». Я не говорю, що всі вони злочинці та корупціонери, але до деяких точно є зауваження». На запитання, чи хоче Павло Данильчук бути у складі атестаційної комісії, відповів неоднозначно: «Побачимо».



Натомість громадський активіст Сергій Поха безапеляційно заявив: планує увійти до складу атестаційної комісії та використати свій досвід в боротьбі з корупцією. Він каже, що половина з тих, хто прийшов сьогодні на акцію, теж хочуть брати участь у відборі кандидатур на заміщення вакантних посад в Сервісному центрі.



Юрій Віскунов, виконуючий обов’язки директора регіонального сервісного центру МВС на Волині, звинувачення у непрозорості повністю відкидає. Визнає, що процедура оголошення конкурсу дійсно дала збій, і він готовий вислухати зауваження громадськості, аби доповісти про це керівництву та вирішити це непорозуміння у найшвидший термін.



Врешті-решт, питання про атестацію було вирішено. Юрій Віскунов пообіцяв прозорий конкурс на заміщення посад у Сервісному центрі та оголошення нового конкурсу на посади в атестаційній комісії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 58
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поставте мене і я буду працювати чесно, перше всі рішали підуть нах, тільки черга як в магазині за цукерками, тільки квитанціі, біля кожного інспектора вебкамера в інтернет на сайт НП в області. Шмон інспекторів в будь-який час по вимозі будь-кого. Вбешніки, прокурори, судді в загальну чергу. Люба махінація звільнення. Кожний тиждень повна перевірка документів хто подав і звірка з камерами відеонагляду. Багато інших жорстоких дій відносно працівників, в тому числі приховані камери про які ніхто не знає.
Відповісти
Куди тебе, ти ж дурко! Подумай спочатку, що написав. "Шмон інспекторів в будь-який час по вимозі будь-кого" - таке тільки справжній ідіот може написати, який не те що законів в очі не бачив, а про існування Конституції навіть не знає. Їдь назад у колгосп з якого приїхав гній греби лопатою.
Відповісти
Саме цікаві вимоги до кандидатів " стаж роботи у відповідній сфері не менше 3-х років". Хай би пояснили, в якій сфері, яка саме вища освіта. Та саме хай пояснять як може попасти на участь в цьому конкурсі нова людина, отже обмежили стажем роботи, "у відповідній сфері" Яка сфера, "сфера хабарника"? Тобто все зроблено щоб залишились там або колишні Даішники, або ті самі Мреовсі. Нових чесних людей, незаплямованих фіг пропустять. Які нафіг тут зміни....корупція цвіте як ніколи. До Данильчука симпатій ніколи не мав, но за таке Распект. І таке оголошення слід оголосити заново, і написати вимоги повноцінно, а не як в нас кажуть "іди туди не знаю куди візьми те не знаю що"
Відповісти
Гнати сранною метлою! Активистiв...
Відповісти
данильчук це покидьок!!!чому досі несидить за порушення спокою, за побиті вікнау місті, це чванливе подобія чоловіка краще б їхала на схід а, не іграло цирки !!!
Відповісти
Вони хоть щось роблять...а не сидять не гадять когось
Відповісти
Та всі організації хабарники.є організації покруче Мрео які колять касу.я лічно здавав на водія екзамени сам. Ніхто хабарів в мене не вимагав.
Відповісти
Да лучанка правду кажеш.іхав би на схід і показав там який він герой.це чмо тільки піариться аби прийти до (корита)влади
Відповісти
Чому нас не викликали і ми хочем по піаритись
Відповісти
Да Поха шапочку у фірмовому магазині придбав за 1000гривень.крутий чувак.ще й в комісію хоче щоб кашальнули пару зелених.
Відповісти
Таку шапочку на базарі можна за 300 грн купити...не бикуй
Відповісти
на вагу, собі нарив...
Відповісти
Ніхто в комісію із вуличних пройдисвіт не попаде,можете навіть не пнути свої задніци.Перш закони вивчіть і порядок проведення конкурсу,а потім галасуйте.А Данильчук уяви не має,що таке атестація,а що таке проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців.В РСЦ порядок проведений згідно законодавства.
Відповісти
Не умнічай...знаємо ваші переатестаціі
Відповісти
Данильчук не компетентний, чуэ звiн не знаэ де вiн
Відповісти
Чайка ти находишся в примитивном стаде осуждающих!
Відповісти
хто без рішал, сам особисто, пройшов згідно закону процедуру в мрев - той знає, які перепони, зневагу, ігнорування може відчути простий громадянин.
тому краще звільнити всіх і всіх набрати нових, переатестація - це прикриття.
Відповісти
А хто знаэ Воронiн теж подав заявку на переатестацiю?
Відповісти
Ну відносно того що Данильчук І Поха лідери по поротьбі з корупцією....то це повний пипець. І де вони її побороли? ТАк це, оннехай у ВР чи КМУ поїдуть і там боротись з корупцією. А МРЕВ слід повністю нафіг всіх порозганяти....і набрати на конкурсі у вигляді конкурсів (обєднати два в одне) як в патрульну поліцію та атестацію екс-міліціонерів (подання анкет, спецперевірка, тестування на знання законодавства, комісії, поліграф і т.п.) але за будь-яких бставин заборонити брати участь в такому окнкурсі колишніх працівників МРЕВ та ДАІ.
Відповісти
На опрос проведенный 1го Января 2% ответили "да", 1% ответили "але" и 97% затруднились вообще ответить
Відповісти
Надо было спросить у самообороны, кто из вас хочет поучаствовать в конкурсе и реально достойно хочет послужить Родине, я уверен, что из них только несколько человек скажет для приличия, а другие просто могут подхватить, как инстинкт стада. Для чего вообще такие цырки и хаос устраивать, если вы такие патриоты - вступайте в государственное подчинение, а не так,чтобы было только по вашему. Если Вы так отстаиваете права,почему сами недовольные не подали заявы для сдачи тестов, вы же по любому узнали не в 6 часов утра про это, а донесли вам же знакомые люди, которые и о конкурсе рассказали! и если ваш интерес справедливости отображается в том, чтобы все учавствовали и были равны, не мешайте простым и нормальным гражданам, которые хотят это сделать и пройти тесты, чтобы сформировать руководящее государство и управляющий орган, а не проходной двор, в которые каждый хочет влезть, но ничего не хочет во благо сделать. вы же за это кричали и пропагандировали . А то выглядит , как чей-то "вечерний заказ" обедневшего,местного "главного брокера"
Відповісти
от всі співають оди Данильчуку... хоч щось робить... а що робить? що він зробив такого? назбирав юрбу... як то тепер модно називати..."активістів"? конструктивного щось зробив? нє? не пробував? дуже легко на фоні юрби і прапорів лізти у всевозможні комісії. до міліції, пардон, поліції заяви не подають, щоб зсередини викорчувати оту гідру корупції. ні. треба властвовать...
Відповісти
Що зробив? Ну в даному впадку зупинив корупційні діяння, адже "переатестація" є замилюванням очей і на посадах лишились би ті самі, як наслідок - нічого би не змінилось.
Мені довелося пройти процедуру в МРЕВ, принципово послав рішал подалі (1200 грн економії) і пішов сам.
11.00 В першому віконці 15 хвилин було порожньо, потім прийшла дівчина, взяла документи і швидко надрукувала заяву. Т.я. авто не було в новій базі, мені довелось піднятись на другий поверх до начальника, але там була черга. Однак невідомі особи у верхньому одязі не звертаючи уваги на чергу просто заходили в кабінет. Розуміючи, що так можна чекати тижнями, поступив як вони, просто зайшов слідом за такою людиною. Начальник перепитав чого, я рішуше відповів і він, на диво, мовчки щось зробив у комп"ютері і віддав документи. Та людина здивовано дивилась, але мовчала, очевидно питання потребувало рішення тет-а-тет.
Далі знову перше віконце, дівчинка одразу все доробила і видала весь пакет документів, а також сказала проходити до наступного віконця.
А вже там почалось...У віконці знаходився працівник, якого всі називали по-батькові Григорович. Він вперто не бажав мене бачити через скло і займася соїми справами. Я чемно чекав 40 хв. (!!!), махав йому руками, показував документи, але марно, за той час до нього у службове приміщення підходило двоє людей у верхньому одязі, один приніс і поклав документи на столі збоку і сказав "Григорович, там дві, зробіть", другий забрав якісь документи і пішов до принтера, що друкує техпаспорти. Ігноруючи мене Григорович почав робити "дві".
Мій терпець урвався і я почав голосно йому задавати питання. Він розсердився, взяв мої документи і тут же повернув, бо немає квитанції на оплату. Тобто я 45 хв. прочекав, щоб дізнатись про це!!!
Добре, іду на 3-й поверх в банк. Зрадів - у віконця касира одна людина. Але дарма зрадів - то був рєшала, зі стосом паперів він платив за постановку на облік одразу 7 (сімох) автомобілів!!!
Втративши ще годину, я нарешті повернувся з квитанцією і тут почався обід. Годинку гуляю, бо їхати кудись сенсу немає.
14.00 Після обіду порочне коло продовжилось. Пошук експерта(Григорович сказав щоб був його підпис) забрали півтори години, бо той експерт, який ходить по стоянці - не той експерт і того не робить! ..ять! А хто робить? На 5 спробі вдалося взнати, що це працівник із сусіднього третього віконця.
16.00 На моє щастя цей працівник (чоловік 45-50 років, худорлявої статури) виявився адекватним та ввічливим, майже одразу сходив оглянув авто, дав слушні поради, допоміг з оформленням документів, грошей не вимагав і не натякав - ну є в МРЕВ і порядні працівники, дуже йому респект і подяка)
Ввечері не дивлячись на графік, що вісить в останньому віконці видачі документів, в самому віконці нікого не було. Рєшали просто заходили в службове приміщення, самі з принтера забирали техпаспорти, брали номери, що стояли під стіною і виходили, практично як у себе вдома. Там я ще раз побачив рєшалу, що платив за 7 авто, він сидів біля принтера, чекав "пластік".
19.00 Розуміючи, що у віконці видачі так ніхто і не з"явиться і документів мені не видасть, я підійшов до 3 віконця (до адекватного співробітника) і попросив про допомогу. Він попросив почекати пару хвилин, дооформив якісь свої документи, встав, знайшов мій техпаспорт, номери і віддав. Низький йому уклін)
Висновки:
1. В МРЕВ є порядні працівники, але їх дуже мало.
2. Рєшали почувають себе як вдома, просто хазяйнують.
3. Зміна назви та створення прозорих вікон не створює прозорої роботи.
4. Переатестація повина відбуватись за участі громадян, щоб я міг прийти та конкретно показати пальцем, хто виконував свої обов"язки, а хто просто під сходами брав хабарі.
5. Наступного разу все буду знімати на телефон, що раджу робити всім.
6. Економія склала 1200 грн, за які рєшала пропонував вирішити всі проблеми. Як виявилос, проблеми є, але і без рєшали, і без хабарів вирішуються.
7. Будьте готові до втрати цілого дня і псування нервів.

Відповісти
ви самі знали (або здогадувались, що буде саме так). з цим стикаються в кожній сфері усі і кожен. ви направду вірите, що щось зміниться от навіть конкретно в мрев? доки ми будемо годувати рєшал, вони знаходитимуть "лояльних" людей. ми самі годуємо корупцію, а потім самі обурюємося, що кругом продажна свора, яка займається тільки самозбагаченням.
Відповісти
який начальник такі і працівники
Відповісти
Віка ти молодець
Відповісти
Всі активісти в минулому члени ОЗГ.Чайку, вигнали з міліції щоб не посадити.В теперішній час вони активісти.
Смішний позор.
Відповісти
Згiдний, що забув як опером був
Відповісти
Саме цікаве те що Ваш коментар відповідає дійсності. Найбільше вразив дійсно чайка. Бувший міліціонер. Бувший решала в тому самому МРЕО, (тіпа крішнаїт). Кинув пару банків, відбив землі по Підгайцях. Допоміг посадити бувшого голову сільської ради Підгайців. І ця особа вважає себе активістом ? Громадським блін. Позорисько. Не хочу навіть коментувати інші обличчя "актівістів"... І ці люди пробують формувати громадську думку. Немає слів просто
Відповісти
А кто ты?в теперешний час?)
Відповісти
Григорович-це колишній кранівник..і він на жаль не знає як з людьми працювати..не ображайтесь на нього...він ще учитьсяч.
Відповісти
Так і ми не на будівництві, не може - треба шукати роботу де зможе.
Відповісти
ці активісти хоть щось роблять, а не сидять по норам як боягузи і тільки вміють це писати коменти, були б всі версти населення такі активні тоді в нас в державі дійсно відбулись 100% зміни, але злопці стараються щось змінити а працівники МРЕО тут їх тролять...;)
Відповісти
Якi ви наiвнi...в так званих активiстiв э своiлюди, i вони хочуть щоб там працювали
Відповісти
Що взагалі цей ..активіст.. зробив сам ... побійся бога схаменись
Відповісти
Згiдна, громадський контроль маэ бути присутнiм, як елемент правовоi держави, однак, громадськi активiсти мають бути вихованi та компетентнi в тих питаннях по яким звертаються, а не ця хамовита юрба смердючих мужланiв пiсля перепою!
Відповісти
... якi позорять Волинську громадськiсть та народ взагалi!
Відповісти
...сім'я і дім ? пан Данилюк хотів би побачити оголошення конкурсу в PLAYBOY? Треба щоб одним " таким " разом вас всіх скрутив наряд, посиділи б... подумали ... понесли б відповідальність за своє беззаконня . Треба було ВЧИТИСЯ і стати примірним судею, слідчим чи прокурором, а не в свої 40 років - городити будь що , багато розуму нетреба щоб назбирати мужланів, та дітей по 18-20 років, яким мабуть по грн 100 за виїзди платить, а ці діти в цей час могли б здобувати освіту та професію собі в житті щоб не бикувати в майбутньому
Відповісти
Говорить не мешки ворочать.
Відповісти
Що роблять? Чому в робочий день вони на вулиці, а не на роботі?) вже одні безробітні доскакались так, що країну досі трясе. Може вже досить тих мітингів?
Відповісти
Знову старі лізуть.Порушуйте проти них провадження. Подивіться які в них авто та котеджі на Володимирській. Коли порахують заробітки та витрати? Повна кофіскація! Це все вкрадене в народу.
Відповісти
Як захрюкали корупціонери. Що капець надприбуткам? Як кредити виплатите мільйонні. В біга злодії. Робін Гуд вперед!
Відповісти
На які кошти ці ледарі живуть та платять за комунальні послуги ? , якщо цілими робочими (!) днями блудять скрізь, хто їхній спонсор?
Відповісти
Хто хто Палиця
Відповісти
Давайте конкретнi факти, ми розглянемо, а що тiльки пишите?
Відповісти
а ви нікому не кажіть, що ви прокурор та спробуйте, як звичайний громадянин, зняти/поставити авто на облік, походіть там цілий день від віконця до віконця, подивіться - тож все видно, і вікна прозорі, і під сходами не дуже темно))
Відповісти
Где то я Вас уже видел.
Відповісти
ви справою займіться краще! а то звільню!
Відповісти
Ті ж самі активісти тут переписуються з метою когось "облити" , ви краще на роботу йдіть , як попрацюєте зранку до вечора то дурне в голову не буде лісти
Відповісти
З Вами згідна на 100%
Відповісти
Чому відео не в повному обсязі виставлене.Тільки ті зрізки які Данильчуку вигідно?Коменти пропадають!!!!!!!!!
Відповісти
цікаво за які кошти живуть ці активісти, за що заправляють своі автомобілі, якщо вони цілими днями тей роблять, що займаються не зрозуміло чим... Прості люди працюють а вони шо рекетирством займаються!!! на шо дивиться поліція і міліція!!!
Відповісти
цікаво за які кошти живуть ці активісти, за що вони заправляють своі автомобілі, і взагалі за які кошти вони купили ці автомобілі? чому вони ніде не працюють ніде, а займаються не зрозуміло чим, виконують чиєсь доручення???? куди дивиться міліція і поліція
Відповісти
Данильчук вже давно втратив здоровий глузд, хто він такий? Набрав у свою контору "лушпиння" і смакує по повній глумлячись над людьми, показує борця за справедливість. Чому така вседозволеність цих активість? Де закон? Данильчука потрібно до суду притягувати, а не вести з ним розмови. Завтра прийде до кожного з нас і буде казати, що він борець за правду. Ганьба таким як Данильчук! Противно дивитись на ту ганебну істоту!!!
Відповісти
Я б радив газеті "сім'я і дім " подати до суду на цих ...
Відповісти
Бачу в складі комісії Інга,кума Віскунова.Вона там працює? То про яку прозорість говорите.Це не корупція?
Відповісти
То що людинiтепер вiд Хреста вiдмовитись?
Відповісти
Не знаю, сам здавав на права, ніхто в мене нічого не вимагав, здав з першого разу. А ті Данильчуки не з корупцією прийшли боротися, а жаба задавила, що дерибан може пройти без них. На жаль, сьогодні більшість "волонтерів-активістів" лише піаряться та кричать благородні гасла для лобіювання власних інтересів. Звичайно, корупція у МРЕВ має місце, але на власному досвіді можу сказати, що якщо хочеш щось зробити по-закону і у встановлені строки, то в кишеню ніхто не заглядає.
Відповісти
Останні новини
Атестаційні пристрасті: громадські активісти проти «непрозорості». ФОТО. ВІДЕО.
08 лютий, 2016, 20:05