В Україні масово закриваються автошколи

В Україні масово закриваються автошколи
Тисячі інструкторів відправляють у відпустку за свій рахунок.

Про це інформує segodnya.ua

Українські автошколи масово закриваються. 6 тис. інструкторів вже відправили у відпустку за свій рахунок. І все через прогалини в законодавстві: після ліквідації ДАІ акредитувати автошколи нікому.

Державтоінспекцію ліквідували ще в листопаді минулого року, а повноваження залишили. Зараз автошколам, щоб отримати акредитацію, потрібно шукати даішників-привидів.

Заручником безладу в законодавстві став директор автошколи Сергій Жулай. Чоловік щомісяця платить податки, а школа тим часом не працює. Закінчилася п'ятирічна акредитація. Оновити поки її неможливо, тому що жоден державний орган цим не займається.

"З листопада місяця штат майже не працював. Люди як можуть влаштовуються десь, приватними уроками підробляють, стоїть питання – може співробітників поки звільнити", – розповів директор автошколи Сергій Жулай.

У зоні ризику майже 3000 автошкіл по всій Україні. Сервісний центр МВС, який прийшов на заміну ДАІ і повинен оформляти документи, поки таких повноважень не отримав.

"Без внесення відповідних змін ми просто не маємо нормативних підстав виконувати цю діяльність", – говорить начальник відділу зв'язків з громадськістю головного сервісного центру МВС України Олексій Балдін.

Але це ще не все. Автошколи, в яких акредитація ще діє, незабаром припинять видавати учням свідоцтва про закінчення. Адже отримати бланки ніде.

"Свідоцтва видавалися в межах 500 штук на підприємство. Уявіть собі 500 штук – вони закінчуються – не сьогодні, так завтра. Добігають кінця запаси свідоцтв і все, діяльність вони далі здійснювати не можуть", – зазначив голова Всеукраїнського об'єднання автошкіл Ілля Щербина.

"Це призведе до самовимеранню автошкіл, може це планова акція якась", – каже директор автошколи Сергій Жулай.

У сервісному центрі МВС заспокоюють: право керма у людей не відберуть. Якраз виправляють помилки в наказах МВС.

"Ми розраховуємо протягом місяця повністю закінчити цю роботу і почати адекватну діяльність в напрямку акредитація автошкіл", – пояснив начальник відділу зв'язків з громадськістю головного сервісного центру МВС України Олексій Балдін.

Втім, вписати в документи сервісні центри МВС замість ДАІ не можуть вже четвертий місяць. А між тим автошколи закриваються. І не виключено, що за кермом будуть одні водії-самоучки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
молоденький мажор Криклій, що керуе центрами, по тихому заробляє мільони...Геращенка ставленик!!!
Відповісти
Останні новини
В Україні масово закриваються автошколи
09 лютий, 2016, 05:59