Боєць 14-ї бригади Якушев розповів про проблеми в армії. ВІДЕО

Прес-офіцера 14-ої бригади Влада Якушева, який на всю країну не побоявся заявити про проблеми у лавах ЗСУ, намагалися забрати з передової. Сьогодні він приїхав до Києва.

Про це повідомляє телеканал новин "24"

Йому нарешті дозволили користуватись телефоном. І навіть запросили поспілкуватися з юристами та фінансистами Міноборони. Як кажуть у Генштабі, "задля більшого взаєморозуміння".

Після того, як журналісти здійняли галас, керівники Владислава попросили його увімкнути телефон. І це попри те, що раніше самі заборонили користуватися мобільним. Прес-офіцер до столиці приїхав у двотижневе відрядження. Зараз спілкується з юристами та фінансистами. Вони й пояснюють Якушеву, чому військовим не виплачують "бойові тисячі".

"Почався конструктивний діалог, тобто в міністерстві та у Генштабі погодилися обговорювати питання, які я привіз з передової", — каже прес-офіцер 14-ї ОМБр Владислав Якушев.

Те, що з бійців вимагають відшкодувати десятикратну вартість пошкодженого майна, — одне з найважчих питань. З цим погоджуються і в Генштабі. Таке рішення ухвалив Кабмін відповідною постановою. Змінити ситуацію можуть уже найближчими днями.

З невиплатами премій у 14-й ОМБр розбирається комісія. А от щодо "бойової тисячі" начальник Генштабу стверджує — гроші виплачуються. Утім, через складну процедуру оформлення не всі військові її отримують. Із невиплатами бійцям 14-ої бригади вже розбираються, переконує Муженко.

За грудень-січень хлопці з 14-ої бригади отримають премію за 13 боїв, тобто 13 тисяч кожному. Принаймні це обіцяють у Генштабі. За результатами перевірки, бійці підніматимуть питання щодо виплат за попередні 5 місяців боїв на передовій. А в Міноборони переконують: жодним чином не збираються карати Якушева.

Що стосується якихось санкцій по відношенню до офіцера — це питання не розглядається. Ми в першу чергу ставимо питання досягнення консенсусу, — зазначив речник Генштабу Збройних сил Владислав Селезньов.

Самого ж Якушева після відрядження, обіцяють в Генштабі, відправлять до побратимів на старе місце у Мар'їнку та Красногорівку. Там він і надалі працюватиме з журналістами.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"хлопців з побратимами" по домівках! Всі питання вирішаться миттєво...
Відповісти
Не виплата, це корупційне діяння зі сторони посадових осіб, зловживання владою. Чому про це мовчать. Де кримінальні провадження.
Відповісти
Останні новини
Боєць 14-ї бригади Якушев розповів про проблеми в армії. ВІДЕО
09 лютий, 2016, 08:59