Люди просять не закривати лікарні на Волині

Люди просять не закривати лікарні на Волині
На Старовижівщині, що на Волині, жителі місцевих сіл протестують проти закриття дільничих лікарень, які у зв’язку з реорганізацією мають трансформуватись в амбулаторії.

Про це повідомляє Громадське.Волинь

Так, Смідинська, Кримнинська та Сереховичівська дільничі лікарні працюватимуть в новому режимі.

Жителі трьох сіл зібрались на акцію протесту біля Старовижівської районної адміністрації у понеділок, 8 лютого.

Декілька десятків обурених селян вимагали не закривати лікарні. Кажуть, що Старовижівська центральна районна лікарня знаходиться за 23 кілометри від їхніх сіл. У разі, якщо їхні дільничі лікарні не працюватимуть, їм доведеться долати великий шлях, аби отримати медичну допомогу. Також скаржаться, що села обслуговує лише одна «швидка».

Серед місцевих жителів багато пенсіонерів та людей похилого віку, які часто хворіють та потребують лікування. Вони не зможуть часто їздити до Старої Вижівки на лікування.

У свою чергу, заступник головного лікаря Старовижівської ЦРЛ Майя Олексюк зазначає, що реорганізація дільничих лікарень відбулась ще у 2011 році.

«Пройшла вона наказом з реорганізації і юридично вони припинили існування дільничих лікарень. Щоб далі функціонували ці лікарні, потрібно, щоб там був головний лікар та лікуючий лікар. Також там має бути медичне обладнання. І те, що відбувається реорганізація всіх лікарень, то ці лікарні вже юридично не існують. Ми навіть звіти по них не можемо здати», – сказала Олексюк.

Проте селяни вважають, що за допомогою реорганізації Старовижівська ЦРЛ намагається «перетягнути ковдру на себе».

«Вони не зменшують лежачі місця в районі, щоб збільшити лежачі місця в лікарнях. Я думаю, що потрібно зменшувати лежачі місця в районній лікарні, а збільшити в дільничих», – зазначив депутат Кримненської сільської ради Богдан Біцюра
.

Люди кажуть, що продовжуватимуть боротьбу за лікарні. У разі закриття, будуть протестувати та перекривати дороги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А з такими фашистами требаш боротися їхніми методами а ні тоді розстрілювати всіх таких начальників без суда і слідства.
Відповісти