Вірусологічній лабораторії у Луцьку бракує коштів на дослідження

Вірусологічній лабораторії у Луцьку бракує коштів на дослідження
У єдиній в області вірусологічній лабораторії, що діє при СЕС, не можна зробити дослідження для хворих, навіть тих, які госпіталізовані в лікарні Луцька.

Про це пише Волинська газета
.

Під час наради з приводу епідеміологічної ситуації на Волині проблему підняв завідувач пульмонологічним відділенням обласної клінічної лікарні, головний позаштатний пульмонолог краю Олег Яковенко.

Мовляв, лікарі можуть направляти до цієї лабораторії біоматеріал на аналіз, якщо це хворий із реанімації або вагітна. А якщо це пацієнт пульмонологічного відділення із двосторонньою пневмонією, який у важкому стані?

Головний державний санітарний лікар Волині Наталія Янко відповіла по-чиновницьки: лабораторія – державна установа, діагностичних досліджень не проводить, бо це надто дорого, і у них один лікар… Зрештою, до неї звернувся голова облради Ігор Палиця:

«Ми хочемо змінити ситуацію. Допомогти коштами обласного бюджету. Скажіть, що для цього треба? Але так, як є, не має бути. Ви не повинні відмовляти у таких випадках!».

У ході наради домовилися передбачити кошти на здійснення таких досліджень в обласному бюджеті, який волинські обранці розглядатимуть під час сесії облради 10 лютого.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Янко зажерлася, давно пора гнати в три шиі, незамінна чи що!!!!
Відповісти
Останні новини
Вірусологічній лабораторії у Луцьку бракує коштів на дослідження
09 лютий, 2016, 13:55