Майже збудовану на Волині десяту шахту законсервують

Майже збудовану на Волині десяту шахту законсервують
Міністерство енергетики і вугільної промисловості має намір законсервувати шахту №10 "Нововолинська" у Волинській області через високу вартість робіт зі завершення добудови шахти.

Сума витрат на її добудову оцінюється в 1,5 мільярда гривень, - пише "УНІАН".

Про це повідомив глава відомства Володимир Демчишин в ході засідання Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

"Для того, щоб добудувати №10 "Нововолинську" необхідно 1,5 мільярда гривень... Зараз ми будемо займатися її консервацією" - сказав міністр.

За словами Демчишина, Міністерство фінансів України відмовляється виділяти таку велику суму на добудову. При цьому Демчишин повідомив, що упродовж багатьох років кошти на завершення будівництва шахти виділялися, проте реальні роботи майже не проводилися.

"Грошей там закопано дуже багато", - зазначив Демчишин.
Як повідомляв УНІАН, у лютому минулого року Демчишин заявив, що шахту №10 "Нововолинська" можна запустити через 6-9 місяців за умови належного фінансування, волі політичних еліт і бажання місцевої ради.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всі вкрадені гроші у народу йдуть в офшори.Корупціонери "боряться" з корупцією.Це вже не смішно.Що нам українцям потрібно щоб нарешті піднятися з колін?
Відповісти