Рада проведе масштабні перейменування в Криму

Рада проведе масштабні перейменування в Криму
Верховна Рада України поверне історичні назви майже 1,5 тисячі населених пунктів в Криму, перейменованим радянською владою після примусової депортації кримських татар у 1940 році.

Про це народний депутат України, уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв повідомив на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 9 лютого.

Близько 70 населених пунктів будуть перейменовані в рамках виконання закону україни «Про засудження націонал-соціалістичного (нацистського) і комуністичного тоталітарних режимів і заборону пропаганди їх символіки», ще близько 1400 назв будуть змінені спеціальною постановою Верховної Ради України.

Право на повернення історичних назв населених пунктів Криму, які були перейменовані за часів СРСР після депортації кримських татар, гарантовано законом україни «Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою».

Перелік населених пунктів Криму, які будуть перейменовані в рамках закону про декомунізацію, був під час зустрічі представників Меджлісу, відділу забезпечення діяльності уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу та Українського інституту національної пам'яті.

Містам і селам Криму будуть повернуті їх історичні назви. Близько сімдесяти назв будуть відновлені в рамках Закону «Пр...

Опубліковано Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу 9 лютого 2016 р.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це по-нашому: журавлик літає в небі....
Відповісти
Ну так, це на сьогодняшній день головна проблема в Україні - населені пункти в Криму перейменувати, біль ше ж зайнятися немає чим, все решта в нас добре... :-)!!
Відповісти
Мустафа, ти що там куриш?
Крим це вже РФ. І баста вигадувати байки про його повернення. Бо він завжди був більш лояльний до РФ аніж до України. Хто був в Криму колись - той знає...
Відповісти
Крим буде польським або безлюдним!
Відповісти