Польща бажає разом з Україною створювати ракетно-космічну техніку

Польща бажає разом з Україною створювати ракетно-космічну техніку
Польща бачить серйозний потенціал партнерства з Україною у космічній сфері. Одним з найбільш перспективних напрямів співробітництва у нових умовах може стати спільне створення ракетно-космічної техніки, зазначає президент Польського космічного агентства (POLSA) Марек Банашкевич.

У ході засідання робочої групи з питань використання космічного простору міжурядової українсько-польської комісії з питань економічного співробітництва, що проходить у Києві, голова POLSA особливо відзначив у числі перспективних напрямів партнерства спільне створення супутників дистанційного зондування Землі (ДЗЗ).

«Україна і Польща мають значніше напрацювання в області обробки даних дистанційного зондування Землі, але нас також цікавить і технологія створення космічних апаратів такого типу, враховуючи досягнення України у створенні супутників ДЗЗ», - сказав Банашкевич, якого цитує прес-служба ДКАУ.

При цьому глава POLSA висловив упевненість, що «об'єднання досвіду і потенціалу України з можливостями та знаннями Польщі в космічній галузі», має також серйозний конкурентний ринковий потенціал.

Робота двосторонньої робочої групи буде продовжена у вівторок, 9 лютого, у Дніпропетровську, де сторони мають намір обговорити науково-технічні питання співпраці у галузі створення ракет-носіїв (РН).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
проте вже немає кому "ставити"...
Відповісти
Посадять полішука на ракету і запустять в космос облетить навколо хліва і получить шоколяду.
Відповісти
З поляками тільки ровери можна створювати ще цигарками і спиртом торгувати.
Відповісти