Чи має право на життя волинське кіно. ФОТО. ВІДЕО

Чи має право на життя волинське кіно. ФОТО. ВІДЕО
Народна аматорська кіностудія «Волинь» розпочала свою роботу в 1972 році, а у 1973-му їй присвоєно звання «народної», але чи знає народ про волинське кіно?

Ми звикли до фільмів, які знімають за океаном, а хто сказав, що наші, вітчизняні, кінострічки не втамують естетичної спраги сучасного кіногурмана? Кіностудія працює для відновлення історичної пам’яті, народних обрядів і звичаїв, створення фільмів про кращих людей Волині.

Відомими вихідцями з кіностудії є кінорежисер Олесь Санін, оператор Сергій Михальчук, а отже, стратегія роботи по навчанню аматорів і підвищенню їхнього кваліфікаційного рівня вибрана вдало. На базі кіностудії знятий та змонтований фільм «Ранок з Тіффані», який отримав гран-прі конкурсу «UNICA», автором його є Світлана Федонюк.



Надбаннями студії мають пишатися усі волиняни, натомість мало хто знає про її існування. Сьогодні працівники намагаються залучити до світу кіно учнів, студентів, організовуючи екскурсії.

До слова, в кіностудії є й Музей історії кінематографії та фотомистецтва Волині, де можна побачити численні експонати зі світу кіно. Двері студії завжди відчинені для усіх, кого цікавить волинське кіно та історія його створення.









Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звичайно, має. Але без Зозулі, Лісівненка та Міхна. Які є тільки отримувачами державної заробітної плати, а не аматорами. Який конкретно аматорський фільм було створено ними, після смерті Боба. Жодного... То для кого і для чого та кіностудія разом з ними. Хай Рожнова оголосить конкурс на заміщення вакантних посад!!! Аматорів та любителів кіно на Волині вистачає!Тобто заміна неробам є!
Відповісти
Звісно, я вдячна за згадку свого скромного імені поряд з такими визнаними майстрами кіно як режисер Олесь Санін і оператор Сергій Михальчук): але не зовсім зрозуміла про що мова і до чого ця замітка? хіба хтось відбирає життя у волинського кіно? будь ласка, розвивайте його далі, творіть, хто Вам забороняє? а Санін і Михальчук не аматори, вони вже ДАВНО ПРОФЕСІОНАЛИ, тому ніякого підвищення кваліфікації у підвалах Луцька не потребують): їм аплодують на фестивалях класу А.
Відповісти
Останні новини
Чи має право на життя волинське кіно. ФОТО. ВІДЕО
10 лютий, 2016, 11:30