Волинські охоронці праці: про наболіле і не тільки. ФОТО

Волинські охоронці праці: про наболіле і не тільки. ФОТО
"Непрофесіоналізм інспекторів із охорони праці, які працюють від органів державної влади, є недопустимим у цій галузі",— розповідає Даниленко Галина Петрівна, директор НМЦ профспілок.

Основну функцію у роботі, пов’язаній із охороною праці, виконували профспілки, тепер ці функції виконують органи державної влади. Волинські профспілки хочуть повернути назад у свої руки цю функцію. Також члени профспілок жаліються на халатність керівників, які замість того, щоб позбутися проблеми, яка провокує небезпечні випадки, просто платять штраф інспектору. Так вигідніше.

Також на конференції зауважили, що, порівняно із початком двохтисячних років, кількість нещасних випадків на підприємствах знизилась. Якщо ви травмувались, то Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань виплатить вам компенсацію, а точніше, керівники підприємств. У минулі роки кожен керівник підприємства щомісяця виплачував відсоток коштів у фонд - чим більше у вас на підприємстві нещасних випадків, тим відсоток для вашого підприємства більший. Але на сьогодні цей відсоток однаковий для всіх, що дуже обурює керівників підприємств.

В одному з луцьких актових залів зібрались члени профспілок, роботодавці, викладачі і студенти, які обговорювали «наболіле» у своїй галузі.

На завершення студенти ЛНТУ спеціальності "охорона праці" продемонстрували аудиторії флешмоб на тему «Інженер з охорони праці очима студентів», після якого вони представили спецодяг, який виготовляють на волинських підприємствах.









Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські охоронці праці: про наболіле і не тільки. ФОТО
10 лютий, 2016, 16:18