Українка стала деканом у Єльському університеті

Українка стала деканом у Єльському університеті
Деканом найстарішої в США школи мистецтв стала українка Марта Кузьма.

Про це оголосив Пітер Салоуей, президент престижного Єльського університету, до складу якого входить школа, - повідомляє ЛітАкцент

За плечима Марти Кузьми – понад 20 років кураторського стажу в різних країнах світу. В середині дев’яностих експерт керувала роботою київського Центру сучасного мистецтва Сороса. Потім донька українських емігрантів в США курувала Офіс сучасного мистецтва Норвегії, Центр фотографії Нью-Йорка, і Проект із сучасного мистецтва Вашингтона. Останнім часом українка очолювала Королівський інститут мистецтв в Стокгольмі.

Зазначимо, що Марта Кузьма стала першою жінкою на посаді глави школи мистецтв Єльського університету.

Ця школа була заснована в 1864 році, завдяки чому стала першим навчальним закладом такого типу в США. Вона і досі вважається однією з найкращих в країні. Зараз там готують магістрів образотворчих мистецтв з графічного дизайну, живопису, фотографії та скульптури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Красуня! Такі люди роблять для України значно більше, ніж уряд та ВР разом узяті.
Відповісти
А що вона робить ДЛЯ України? Підкреслюю-РОБИТЬ ДЛЯ...Вона повернеться до неньки і буде працювати В Україні? Алі що? Чи як? Чому пишаємось тими хто "світ за очи"? Ці діаспорійці послали Україну під три чорти, працюють на іншу державу. Чим пишатися? Вони шукали кращого життя? Знайшли в інший державі. Так чим принципово вони відрізняються від кримських сепаратистів? Ті теж вирішили шукати кращого. Їм бардак в Україні надоїв.
Відповісти
підтримую кидають країну бо шукають кращих умов для свого тлінного і грішного тіла а потім ще й поради роздають як тут і що правильно робити я б в першу чергу позбавив їх права голосу бо незнаючи про справжні умови і стан справ тут голосують і підтримують дегенератів типу яйценюка тягнебика поросенка та іншу нечисть бо піддаються пропаганді в своїх ворожих Україні державах тим самим захищають їх інтереси
Відповісти
Останні новини
Українка стала деканом у Єльському університеті
10 лютий, 2016, 19:47