Заступника начальника управління Держпраці затримали на хабарі. ФОТО

Заступника начальника управління Держпраці затримали на хабарі. ФОТО
На Волині СБУ затримала на хабарі заступника начальника управління Держпраці регіону.

Про це повідомляє прес-служба УСБУ у Волинській області.

На Волині Служба Безпеки України спільно з Національною поліцією та прокуратурою затримала під час отримання хабаря заступника начальника управління Державної служби з питань праці у Волинській області.

Посадовець вимагав 25 тисяч гривень від місцевого приватного підприємця за видачу дозволу на експлуатацію об’єкта підвищеної небезпеки – складу паливно-мастильних матеріалів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Зараз тривають невідкладні слідчі дії.







Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 26
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Осіпєнко :)
Відповісти
А когда затрымаете Директора ДЮСШ-2 который работает без диплома.Пробовал купить во Львое за 30 тыс грн.Кто его назначил?Почему он еще на свободе.Почему он является Директором Предприятия СТАС и совмещает две должности.Где и когда это прекратится.Выгнал на улицу тренеров.только за то что не хотели ему платить половину зарплаты.Валеру на НАРЫ.
Відповісти
Василь це ти?
Відповісти
Це заступник начальника Управління Держпраці у Волинській області - Осипенко Едвін Вікторович. Хабарник зі стажем. В системі "охорони праці" пропрацював більше 20 років. Своє службове становище використовував тільки для набиття власних кишень. Підприємці Волинської області можуть зітхнути з полегшенням. На одного корупціонера меньше. СБУ У Волинській області - великий респект (молодці хлопці).
Відповісти
Низько кланяюсь перед працівниками СБУ. Нелегка в них праця. Якби ще почистили ліс, але там глухо, як в танку. Там їм важко доведеться.
Відповісти
Є всеж таки справедливість на світі. Величезне Дякую співробітникам СБУ Волині. Як би ви знали скільки Осипенко крові попив з підприємців. Гроші, паливо вимагав. Примушував заключати з його фірмами договори, перераховувати кошти на розробку Пласів, декларацій, ідентифікацій на об"єкти підвищеної небезпеки та інше. Постійно доїв, дай, дай. Доречі для СБУ фірми його називаються - ТзОВ "ОТ ІНЖИНІРІНГ", ПП "ПЛАССЕРВІС". І ці всі корупційні схеми роками відбуваються (ЖАХ). Слухайте, забули ж за головного КОРУПЦІОНЕРА, який це все знав і покривав видно Осипенко віддавав частку, це начальник Управління Держпраці у Волинській області - Давидюк Олександр Кузьмович!!! ГАНЬБА!!!! Видно на фото Осипенко не встиг занести частку Давидюку.
Відповісти
Після Революції Гідності купляє Осипенко Е.В. новенький білосніжний джип Mitsubishi Pajero АС 7710 ВІ. Поцікавилась про вартість не повірите 50000 доларів. Не стидається приїздить на роботу раз на джипі раз тойота кемрі. Там наші люди гинули, а він джипи купляє. Звідки такі гроші? Тепер зрозуміло звідки. Браво СБУ.
Відповісти
Гуртуймося браття. Допоможемо СБУ. Викорінемо корупцію у Волинській області, в Україні.
Відповісти
Осипенко і Давидюк це позор, це зло. Гнати їх в шию з Державної служби.
Відповісти
Люди добрі, про що ви говорите. З цими двома Осипенко і Давидюк все зрозуміло це головні хабарники. В Управлінні Держпраці у Волинській області (колишній Держгірпромнагляд) прогнило так, що там відсотків 80% потрібно негайно замінити. Це вже давно не Держана служба це приватне підприємство так мабудь вірніше буде. Очещення влади негайно!
Відповісти
Хабар за що? "...за видачу дозволу на експлуатацію об’єкта підвищеної небезпеки – складу паливно-мастильних матеріалів."? Чинним законодавством видача дозволів на "експлуатацію об’єкта підвищеної небезпеки" не передбачено. За що ж конктретно він взяв хабаря? Від цього буде залежати подальше слідство і відповідне покарання. Скоріш за все на суді ця справа розсиплеться, оскільки пов'язати дії державного службовця за відсутністю правової бази у цьому питанні для адвокатів ласий шматочок.
Відповісти
Шановний фахівець, постановою кабміну 1107 такий дозвіл видається держгірпромнаглядом. А держпраці є правонаступником ...
Відповісти
Пане Спеціалісте! Постановою КМУ від 26.10.2011 №1107 затверджено "Порядк видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, еханізмів, устатковання підвищеної небезпеки". Зазначеною Постановою видача дозволів на "експлуатацію ОБ’ЄКТА підвищеної небезпеки" НЕ ПЕРЕДБАЧЕНО!

Правові, економічні, соціальні та організаційні основи діяльності, пов'язаної з об'єктами підвищеної небезпеки, і спрямований на захист життя і здоров'я людей та довкілля від шкідливого впливу аварій на цих об'єктах шляхом запобігання їх виникненню, обмеження (локалізації) розвитку і ліквідації наслідків визначаються Законом України "Про об'єкти підвищеної небезпеки". Зазначеним Законом "видача дозволів" Держпрацею не передбачено де-юре!

Крім того, Законом України "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності" так само видача документів дозвільного характеру (дозволів) на "експлуатацію ОБ’ЄКТА підвищеної небезпеки"-НЕ ПЕРЕДБАЧЕНО!

Постанова КМУ від 11.07.2002 № 956 "Про ідентифікацію та декларування безпеки об'єктів підвищеної небезпеки" в якій "фігурують" якісь "дозвола" - не відповідає чинному законодавству в частині "видачі дозволів" де-факто і де-юре!!! Зазначена Постанова підлягає негайному приведенню у відповідність до вимог чинного законодавства.
Своєю некомпетентністю у данному випадку Держпраці створює умови для формуванню у держслужбовців корупційних бажань.

Висновок - або ЗМІ щось наплутали у цій статті, або ті, хто повинен в цьому розбиратись (Держпраці) - не відповідають "займаним посадам" і вводять в оману спільноту та одночасно відповідні компетентні органи.
Відповісти
Пане Фахівець! А де по Вашому виконуються роботи підвищеної небезпеки чи експлуатація обладнання підвищеної небезпеки? Нормдоки писалась під об'єкти підвищеної небезпеки. Якщо уважно придивитися до форми дозволу - він є документом дозвільного характеру на експлуатацію ОПН щодо і виконання як робіт, так і експлуатація обладнання ...
Відповісти
Шановний пане Спеціалісте! Нажаль, ви ставитесь до законодавчих актів зверхньо и це призводить до помилкових висновків. Є такий вислів: «БУКВА ЗВКОНУ»! Так от - ця «буква» і складає основу права. Ваша інтерпретація без посилання на нормативно-правові акти – не може бути доказом в суді.

Відповідно до Закону України «Про об'єкт підвищеної небезпеки» - «об'єкт підвищеної небезпеки - об'єкт, на якому використовуються, виготовляються, переробляються, зберігаються або транспортуються одна або кілька небезпечних речовин чи категорій речовин у кількості, що дорівнює або перевищує нормативно встановлені порогові маси, а також інші об'єкти як такі, що відповідно до закону є реальною загрозою виникнення надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру»

Перелік робіт підвищеної небезпеки та машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки затверджено Постановою КМУ № 1107 від 23.10.2010 " Про порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, еханізмів, устатковання підвищеної небезпеки".

Роботи підвищеної небезпеки, а також експлуатація машини, механізми, устатковання підвищеної небезпеки можуть виконуватись та експлуатуватись не тільки на об’єктах підвищеної небезпеки.

Скільки б ви не дивились на форму дозволу (додаток 1 до Порядку) ви ніде не знайдете посилань на словосполучення «об'єкт підвищеної небезпеки», тому порада - не займайтесь фантазіями (не продукуйте уяву, яка не відповідає дійсності).
Відповісти
Шановний фахівець, підсказка - звязок: "небезпечні речовини". ... З огляду Вашого коментаря щодо дозволу ОПН від мене заперечень і не було, а було щодо видачі дозволу держгірпромнаглядом, держпраці який є правонаступником, тобто, отримання дозволу згідно чинного законодавства є необхідним ...
Відповісти
Щодо отримання роботодавцем дозволу то відповідно до частини 3 статті 21 Закону України "Про охорону праці": "Роботодавець повинен одержати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки (далі - дозвіл)."

Щодо видачі дозволу Центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці (наразі це Держпраці), то згідно з частиною 3 статті 21 Закону "Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці, видає дозволи на безоплатній основі на підставі висновку експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб’єкта господарювання, проведеної експертно-технічними центрами, які належать до сфери управління центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці, або незалежними експертними організаціями, які забезпечують науково-технічну підтримку державного нагляду у сфері промислової безпеки та охорони праці."

"Порядок видачі дозволів або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці, переліки видів робіт, машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки, проведення або експлуатація (застосування) яких потребує отримання дозволу" (частина 4 статті 21 Закону)затверджено Постановою КМУ № 1107 від 23.10.2010 " Про порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, еханізмів, устатковання підвищеної небезпеки".

Отже на сьогодні Держпраці НЕ МАЄ ПРАВА не видавати дозволи роботодавцям (у разі подання ними передбаченого законодавством пакету документів), оскільки це є порушенням ЗАКОНУ.

Нажаль, "успєшниє менеджери", що зараз керують Держпраці "нє вєдают, что творят", граються у "реформи" без реформ, одночасно грубо порушуючи чинне законодавство. Відповідні органи мають поставити цьому беззаконні край, бо на кону стоїть БЕЗПЕКА умов праці НАЙМАНИХ ПРАЦІВНИКІВ, яка ГАРАНТОВАНА частиною 3 статті 43 Конституції України: "Кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці...". ЗАКОН ПОНАД УСЕ!

А щодо вашої "підказки", то вивчайте матчасть і не плутайте грєшноє з правєдним. "Небезпечні речовини" - це не "об'єкт підвищеної небезпеки".
Відпоідно до статті 1 Закону України "Про об'єкти підвищеної небезпеки":"небезпечна речовина - хімічна, токсична, вибухова, окислювальна, горюча речовина, біологічні агенти та речовини біологічного походження (біохімічні, мікробіологічні, біотехнологічні препарати, патогенні для людей і тварин
мікроорганізми тощо), які становлять небезпеку для життя і здоров'я людей та довкілля, сукупність властивостей речовин і/або особливостей їх стану, внаслідок яких за певних обставин може
створитися загроза життю і здоров'ю людей, довкіллю, матеріальним та культурним цінностям;"

В свою чергу, роботодавець повинен одержати дозвіл, згідно Порядку на "Устатковання, пов'язане з використанням, виготовленням, переробкою, зберіганням, транспортуванням, утилізацією чи знешкодженням НЕБЕЗПЕЧНИХ або шкідливих РЕЧОВИН." (пункт 1 додатку 3 до Порядку).
Ви можете відрізнити машини, механізми, устатковання підвищеної небезпеки від "ОБ'ЄКТІВ ПІДВИЩЕНОЇ НЕБЕЗПЕКИ" чи ні? Читайте визначенн, що таке "об'єкт підвищеної небезпеки" і що таке "небезпечні речовини" та більше не займайтесь тим, що називається фантазуванням. ВИВЧАЙТЕ ЗАКОНОДАВСТВО!
Відповісти
Шановний Фахівець, не потрібно ображати! З огляду Вашої писанини щодо опн, Ви праві Осипенка потрібно відпускати, дозволу на експлуатацію об'єктів підвищеної небезпеки немає - зі слів фахівця. А його не відпускають і справа не закрита. А чому? Тільки після даних подій починають видавати дозвола. А він, між іншим, на початок робіт, хоч і умовний, для фахівця, дозвіл виданий при умові виконання законодавства про охорону праці. А потрібен такий дозвіл, на мою думку, - НІ. Декларації достатньо ...
Відповісти
Спеціалісте, не ображайтеся! Видача дозволу "на початок робіт" чинним законодавством не передбачено. А ті недолугості законодавства, які своєчасно не були доведені до логічного завершення з набранням чинності змін до статті 21 Закону України "Про охорону праці" - лише показують рівень юридичної освіти "заслужених юристів" та іже з ними. Поміркуйте над правовою дією словосполучення "початок робіт" - і, сподіваюсь, зрозумієте, що це нонсенс, який має певну циклічність бо тоді за логікою необхідно мати "дозвіл" на проведення робіт, на зупинку робіт, на поновлення "початку робіт", та постіного своечасного "анулювання" такого дозволу - бо неможливо весь час "починати роботи" і ніколи їх не здійснювати, а тім паче не закінчувати. Термін "початок робот ПІДПРИЄМСТВА" був ведений в першій редакції Закону України "Про охорону праці" (1992) і державно мав на меті відслідковування появи нових підприємств, незалежно від того, що вони будуть робити. На той час дозвіл "ПР" (початок робот) видавався на підставі Постанови КМУ
№ 831 від 06.10.1993 "Про затвердження Положення про видачу Державним комітетом по нагляду за охороною праці власникові підприємства, установи, організації або уповноваженому ним органу дозволу на початок роботи підприємства, установи, організації"
Зазначений нормативний акт втратив свою чинність на підставі вимог Постанови КМУ № 1631 15.10.2003 "Про затвердження Порядку видачі дозволів Державним комітетом з нагляду за охороною праці та його територіальними органами", ака в свою чергу теж втратила свою чинність на підставі Посатнови КМУ № 1107 від 23.10.2010 "Про порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, еханізмів, устатковання підвищеної небезпеки". Остання постанова розроблена на виконання Закону України "Про охорону праці", стаття 21 якого не передбачає видачу дозволу "на початок виконання робіт". Сподіваюсь ви зрозуміли протиправні дії Держпраці з видачи не передбаченого Законом дозволу "на початок робіт" (де-юре), якщо вони його взагалі видають (де-факто).
Щодо "декларації", то звертаю вашу увагу, що "Декларація" не є документом дозвільного характеру, тому не може бути предметом дискусії наразі.
Відповісти
Пане Фахівець, уся проблема корупції лежить на писаках нормативно- правових документах, кабміні та мінюсті. Для чого кабміну, роблячи реформу - правонаступництво. Тільки для того щоб протягувати старі схеми ... , надавати можливість корупційних дій ....
Відповісти
А ви самі коли-небудь займались підготовкою нормативно-правових актів? Якщо ні – то кращє не кажить зайвого. Що таке корупція - почитайте кращє словник, а вже потім робіть "далекоглядні" свої висновки у зазначеному питанні. І, будь ласка, не змішуйте «котлети з мухами».

Вікіпедія говорить, що: «Корупція (від лат. corrumpere — псувати) — протиправна діяльність, яка полягає у використанні службовими особами їх прав і посадових можливостей для особистого збагачення; підкупність і продажність громадських і політичних діячів.»
Відповісти
Шановний фахівець, так про яке порушення законодавства може бути писанина,, якщо відсутнє визначення корупції, а є у вікіпедії ...
Відповісти
Пане спеціалісте, ви ледащо!Аби щось писати. Поцікавтесь значенням слова "демагог". "Якби ви вчились так як треба, то й мудрість би була своя..."(с)Т.Г.Шевченко.
А тепер повернемось до "корупції" й законодавства.

"У національному законодавстві поняття корупції знайшло своє нормативне закріплення в Законі України "Про засади запобігання і протидії корупції" (стаття 1 Закону)
"корупція - використання особою, зазначеною в частині першій статті 4 цього Закону, наданих їй службових повноважень та пов'язаних із цим можливостей з метою одержання неправомірної вигоди або прийняття обіцянки/пропозиції такої вигоди для себе чи інших осіб або відповідно обіцянка/пропозиція чи надання неправомірної вигоди особі, зазначеній в частині першій статті 4 цього Закону, або на її вимогу іншим фізичним чи юридичним особам з метою схилити цю особу до протиправного використання наданих їй службових повноважень та пов'язаних із цим можливостей;

неправомірна вигода - грошові кошти або інше майно, переваги, пільги, послуги, нематеріальні активи, які обіцяють, пропонують, надають або одержують без законних на те підстав;

{Абзац сьомий частини першої статті 1 в редакції Закону № 221-VII від 18.04.2013}

суб’єкти декларування - особи, зазначені в пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 4 цього Закону, які зобов’язані подавати декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру;

{Частину першу статті 1 доповнено новим абзацом згідно із Законом № 224-VII від 14.05.2013}

уповноважені підрозділи - уповноважені підрозділи (особи) з питань запобігання та виявлення корупції, які утворюються (визначаються) в державних органах, органах влади Автономної Республіки Крим, їх апаратах, органах місцевого самоврядування та юридичних особах публічного права за рішенням керівника органу або юридичної особи публічного права в порядку, визначеному законодавством;

{Частину першу статті 1 доповнено новим абзацом згідно із Законом № 224-VII від 14.05.2013}

члени сім'ї - особи, які перебувають у шлюбі, а також їхні діти, в тому числі повнолітні, батьки, особи, які перебувають під опікою і піклуванням, інші особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки, у тому числі особи, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі.

{Абзац десятий частини першої статті 1 із змінами, внесеними згідно із Законом № 224-VII від 14.05.2013}"
http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/3206-17
Вивчайте матчасть перед тим, як "світити" публічно свої думки!
Відповісти
Фахівець, Вас було трошки не зрозуміло в наступному, то Ви посилаєтесь на порушення законодавства, а визначення брали з вікіпедії ...
Відповісти
Спеціалісте, посилання на вікіпедію було мною зроблено з метою спілкування з вами на зрозумілій для вас "мові", а не мовою законодавства. Якщо ви проглянете наш з вами діалог, то мої аргументи спираються на чинні нормативно-правові акти, а ви ні на що не посилаєтесь, а лише апелюєте для донесення свого розуміння порушеного питання мовою пересічного громадянина, який володіє, в кращему випадку, мовою ЗМІ (засобами масової інформації) і лише в деяких випадках - "мовою" наближеними до виконавчого мінімуму середньої ланки (рівень виробничого середовища). Сподіваюсь, що ми з вами поразумілись і на цьому пропоную завершити наш з вами нікому не цікавий діалог.З повагою!
Відповісти
Хто ж зараз буде платити луцьким проституткам?
Відповісти