Учасники АТО залишились без допомоги

Учасники АТО залишились без допомоги
Розгляд питання про затвердження Регіональної програми підтримки демобілізованих учасників АТО відкладено.

Про це йшлося на другому пленарному засіданні обласної ради.

Таке рішення викликало жваву дискусію і безліч запитань. Оксана Гобот, директор департаменту соціального захисту населення, наголосила, що метою та основним завданням програми є соціально-побутова, медична, матеріально-технічна підтримки сімей загиблих, полонених та поранених військовослужбовців.

Депутат Волиньради Святослав Кравчук обурився: «Чому в програмі немає ні слова по підтримці будівництва? Як ми зможемо підтримати цю категорію людей у плані житла? Адже це питання актуальне більш, ніж виділення земельних ділянок. За що вони мають будуватися?» Він зауважив, що цифр по даній програмі немає, тому варто внести до бюджету суми на вирішення цього питання.

Голови волинської обласної організації ВО «Свобода» Анатолія Вітів зазначив, що програма, у якій назва не відповідає суті, потребує додаткового опрацювання, щоб форма і зміст відповідали одне одному. Адже не варто виділяти вагомі кошти на листівки та бігборди.

Сергій Слабенко наголосив, що спеціальна допомога через фонди ускладнює взаємодію з категорією населення, яка чекає на доступне вирішення тих чи інших питань. Зокрема, він запропонував не витрачати кошти на спеціальні заклади для психічної реабілітації, а забезпечувати бійців путівками на санаторно-курортне лікування, де вони зможуть відпочити зі своїми сім’ями. Тому проект підлягає доопрацюванню. Дані кошти доцільніші для вирішення реальних проблем, а не для інформаційного забезпечення.
Між іншим, це питання обговорювалось у кулуарах, без участі самих атовців.

Колишній військовослужбовець В'ячеслав Савчук запропонував депутатам працювати спільно з громадою, адже для того, щоб щось створити, слід радитись із людьми: «Іде третій рік війни, за цей час проект повинен був бути детально розглянутий».

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик обурився, що дані питання вирішуються в останній день та є безліч зауважень, хоч програма опрацьовувалась 4 місяці.

На що Ігор Палиця відповів: «Обласна рада вчиться працювати по-новому - чітко та правильно».

Тому було вирішено перенести прийняття рішення та залучити до участі учасників АТО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Учасники АТО залишились без допомоги
10 лютий, 2016, 20:51