У Луцьку перевірили, як щеплюють дітей від поліомієліту

У Луцьку перевірили, як щеплюють дітей від поліомієліту
У Луцьку з робочим візитом перебуває перший заступник міністра охорони здоров’я Олександра Павленко.

Сьогодні, 11 лютого, вона відвідала Луцьку міську дитячу поліклініку, - повідомляє VIP.

Разом із представниками ЮНІСЕФ та ВООЗ Олександра Павленко приїхала до Луцька, аби проінспектувати, як проходить процес вакцинації дітей від поліомієліту. Вона відвідала кабінет щеплень та поспілкувалася з персоналом і керівництвом лікарні.

Головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська розповіла, що заклад повністю забезпечений вакцинами ОПВ (оральна поліомієлітна вакцина) та ІПВ (інактивована поліомієлітна вакцина).

Утім, не всі батьки хочуть щеплювати свою малечу. Міфи про жахи вакцинації, побоювання щодо щеплень під час епідемії грипу – ці та інші фактори не сприяють масовості щеплень.

Скажімо, за півдня 11-го лютого до поліклініки по щеплення звернулися 36 батьків.

За словами Лєщинської, великий вплив на батьків мають дільничі лікарі та медсестри. Вони ведуть інколи кілька поколінь однієї сім’ї, тож стали майже членами родини. Відповідно, і рівень довіри до них украй високий. Саме вони вміють переконувати батьків у необхідності вакцинації.

Батьків, які відмовляються щеплювати дітей, запрошують на розмову з лікарем, який пояснює всі ризики страшного захворювання. Якщо ж маму чи тата переконати все ж не вдається, вони повинні підписати відмову від щеплення. Тоді вся відповідальність за стан здоров’я дитини лягає на них.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай ця лікар розкаже де епідемія? І хто захворів на цю хворобу.Хто? Два випадки в Закарпатті, діти вилікувались і ніхто її навіть точно не підтвердив.Це через два випадки робити вакцинацію.Скільки діток померли, ми вам,що піддослідні кролики.Ми люди,насамреде,самі повинні дбати про себе.Своїм дітям робіть щеплення і привселюдно, на телебаченні,беріть цю ж трутку, за яку ви відмили мільйони і вакцинуйте дітей.Цього полемеоліту у нас не було з 60 років. Давайте статистик? Ні в одній країні Європи цієї прививки вже давно не роблять- це прививка країн Африки.Тому,що ця хвороба брудних рук.Ми відповідаємо за своїх дітей,переживайте а своїх ми люди, а не дики собаки,яким можна робити все,що заменеться охороні зджоровя.Хто і де перевіряв ці вакцини, а ніхто? Хто відповідає і відповів за смерть цих діток, а ніхто.
Відповісти
Два випадки на Закарпатті є наслідком якраз злочинної невакцинації. Батьки вирішили проти вакцини і діти захворіли . Якщи ти справжня мамаша,то подивись в інтернеті "наслідки поліомеліту".
Відповісти
Штрафувати батьків, які не суть загрозу своїм дітям та оточучим. Не брати дітей без вакцинації у школи та днз. Безграмотні совки наклепали дітей та відмовляються від вакцинації.
Відповісти
Ти,/ суть не суть,/ яке маєш поняття в тому , про що пишеш?!!
Відповісти
Це до лучанина.
Відповісти
Ти дурнувате створіння. От ти хто.
Відповісти
Підїхав сьогодні до лікарні, ще на підїзді звернув увагу на те що автівки припарковані досить щільно, але повернувши на парковку лікарні побачив зо три вільних місця, але як спробував припаркуватись вибіг чоловік і почав махати руками щоб я проїзджав далі, я проїхав але далі автівки були припарковані геть в воротах лікарні, розвернувся і вирішив попутно поцікавитись причиною блокування місць (спочатку спало на думку що тримають для швидкої) чоловік пояснив мені що місця тримають для начальства яке от от приїде. Здається ситуація звичайна, але цікаво дізнатися у керівництва, чому коли таке "начальство" приїзджає похвастатись перед нами як воно витрачає наші гроші (саме похвастатись а не відчитатись) нас футболять як собак паршивих, чому лікарі замість того щоб робити свою роботу плазують перед "начальством"? чому з лікаря роблять "халдєя" який розганяє простих людей з парковки? І до міністра охорони здоровя - пане Квіташвілі, ми до цього часу не бачимо результатів ваших реформ, крім того ваш заступник не здатен пройти пішки 50 метрів, через це розганяють машини людей які привезли хворих діток, це нормально? очільники лікарні та провідні фахівці замість виконання своїх обовязків змушені витрачати час на зустріч вашого "немічного" заступника, це нормально? чи може ваш заступник просто приїхати й провести перевірку, чи обовязковими є промозаходи й підлабузництво? Нам не потрібні ваші проморолики й реклама, ми хочем бачити реальний результат вашої роботи, а не цей театр. І боюсь що це ненормально коли заради найманого працівника (чиновника) розганяють роботодавців (народ).
Відповісти
З усього видно,що ви такий лiкар,як i я,але за свою дитину вiдповiдають батьки,а не лiкарi,тому що батьки пишуть або згоду на вакцинацiю або вiдмову.Я проти прививок,але це суто моя думка i в мене є на це причини.
Відповісти
Щось завідуюча розказує, чи згода чи відмова, всеодно батьки підпусують папери, що вони відповідальні!!!!!Лікарі з себе відповідальність по-любому скидають.
Відповісти
згідна 100%.
Відповісти
якщо ви відмовляєтесь від вакцинації, то чому лікарі мають нести відповідальність за ваші вчинки????
Відповісти
Але якщо прививка дає ускладненння то лікарі розводять руками....я ненавиджу лікарів....пока гроші не всунеш то в твою сторону навіть дивитись не хочуть
Відповісти
Нашим лікарям страм плювати на наших дітей, вони просто засовують носи в папери і ведуть статистику і бояться за свою д.. пу. коли я кажу, що моя дитина тиждень тому була хвора і приймала антибіотики і япоки не буду її вакцинувати, лікар каже, що то "все брєд і дитина зразу ж після хвороби може бути вакцинована". Що вони хочуть з нащих дітей? Це ж геноцид проти українських дітей! ненавиджу і керівництво і тих, хто лиже тому керівництву ноги!
Відповісти
Я своїй дитині робила вакцинації, і не жалію, але роблю тількі обов'язкові!!! Все пройшло харашо, але теж не можу терпіти наших лікарів!!!!! Одноно разу моя дитина захворіла ( їй було тоді 1.5) температура була 39 я викликала додому врача, вона позвонила і сказала шо не приїде!!!! Викликала таксі і сама поїхала((((((
Відповісти
ДОЗВІЛ НА ВАКЦИНАЦІЮ МАЄ ДАВАТИ ІМУНОЛОГ, А НЕ ПЕДІАТРИ. ДЕ В НАС ІМУНОЛОГИ? ОДИН НА ОБЛАСТЬ...А ПЕДІАТРИ ЗАЛЯКАНІ!
Відповісти
А в кого ви лікуєтеся, в бабок ,якщо так ненавидрте лікарів?! І чого ви огульно про всіх розписуєтеся?! Читати гидко такі коментарі! Так,ьмудрують щось з цією протиполіомієлітною вакцинацією, але не лікарі, а чиновники.Вина лікарів, що не беруть за з...цю чиновників і не домагаються інформаціі.
Відповісти
Моя дитина отримала всі планові вакцини-все благополучно.Не можу зрозуміти,чому всіх лікарів узагальнюють-Є чимало нормальних(до медицини немаю відношення).
Відповісти
А якщо невідмовляємось, і дитина в одному з міст біля Луцька в реанімації після прививки в садку від поліо, то теж батьки винні? А лікарі білі і пухнасті.В нас в садку, в 18.00 прививки давали, в кабінеті темно, якась лікарша молода прийшла тільки огризалась і фиркала, що вона побачить при такому освітленні, яке горло?Якщо давати прививки, то дитина має бути здорова на 100%.Кожна мама знає свою дитину і відчуває чи з нею все гаразд і перш ніж слухати педіатра (згідна є достойні)прислухайтесь до себе і до дитини, бо в них статистика і звіти, головне щоб в карточці все гарно було записано.
Відповісти
нехай заступник міністра розповість де поділись щеплення БЦж, які повинні робити новонародженим. і чому вони є лише в одній приватній клініці в Києві. козли, бл...
Відповісти
Деякі персони критикують лікарів, а самі так само поводяться на роботах. По хамське,крадуть,брешуть та ліняться. Найбільші критикани,як правило, податки не платять, живуть на соціальних пільгах, але вимагають люксовий сервіс.
Відповісти
Ви праві де бцж нам два рокі буде а його досі немає!! І на викликі ніхто неприходить як це що нормально!! А пртвивкі хто хоче той робить хто ні хай неробить!!!просто чьогось після виклику або прийому кажуть все ок а потім батькі ідуть з дитиною у лікарню і колять дитині антибіотики!! Дорогі лікарі якщо вам неподобається ваша робота то дайте працювати молоді кваліфікованій!! А самі ідіть прибирати!!!
Відповісти
мамо, і пишете неграмотно, і лікарів прибирати посилаєте.....
Відповісти
Останні новини
У Луцьку перевірили, як щеплюють дітей від поліомієліту
11 лютий, 2016, 15:03