Депутати Луцькради перевірили, як живеться тваринам. ФОТО

Депутати Луцькради перевірили, як живеться тваринам. ФОТО
Депутатська комісія провела виїзне засідання на КП «Ласка» та в «Луцькому зоопарку», аби перевірити діяльність підприємств та подивитися на умови, в яких проживають тварини.

Про це повідомляє ВАР.

Виїзне засідання відбулось 11 лютого.

На КП «Ласка» депутати оглянули карантин, де утримують собак з підозрою на сказ. Також продемонстрували лазарет, операційну та вольєри.

Директор підприємства Богдана Новарчук повідомила, що зараз тут утримують близько 300 собак. «В нас постійно від 300 до 400 собак. Взимку завжди трошки менше», – каже Новарчук.

Вона також розповіла, що за минулий рік на підприємстві перебувала 1341 тварина, 917 з яких відловили або привезли громадяни. 1162 собаки прилаштували у сім’ї. Було навіть 50 випадків, коли собак повертали назад на порхання мешканців будинку під відповідальність волонтерів. Кожну прилаштовану собаку оформляють спеціальним чином – новоспечені господарі залишають свої дані.

У «Луцькому зоопарку» депутати оглянули нову та стару частину. Директор зоопарку Людмила Денисенко розповіла про те, що після реконструкції підприємство має змогу приймати відвідувачів протягом цілого року.

Директор продемонструвала нові вольєри для хижаків, збудовані під час реконструкції, та повідомила, що тут тваринам живеться значно краще. У мешканців зоопарку збільшився простір для прогулянок.

На питання депутатів, коли відбудеться відкриття, директор зазначила, що й тепер є відвідувачі. Поки точної дати не знають, але найпевніше, за традицією, це відбудеться на Паску.

Депутати попросили у директорів підприємств підготувати звіти, у яких необхідно вказати витрати та доходи, а також висловити пропозиції щодо змін та планів підприємств. Згодом ці звіти заслухають у міській раді.
















































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А не хочуть перевірити як живеться простим людям? Про тварин вони піклуються, а людей гноБлять!!! Кого обрали?!
Відповісти
З тварин нормально видно живеться козлюрі
Відповісти
Сколка многа шаверми ходит - жівиє дєнги)))
Відповісти
Дякую Дані і всім працівникам,волонтерам з КП Ласки за їхню колосальну роботу! Вже декілька разів дзвонила в Ласку на рахунок тваринок бездомних- працюють чітко,оперативно,і професійно! Дуже тішусь тим,що в нас нарешті є притулок для тварин,це завжди була моя дитяча мрія,щоби тварини не помирали на вулиці.Надіюсь влада хоч трохи підтримує матеріально притулок.
Відповісти
Підтримую ) Дуже порадувала інформація, що багатьох тварин пристроїли у сім"ї)))Сама мрію взяти тварину з притулку, або просто з вулиці )
Відповісти
Останні новини
Депутати Луцькради перевірили, як живеться тваринам. ФОТО
11 лютий, 2016, 17:12