Луцький міліціонер через ковбасу влип у скандал

Луцький міліціонер через ковбасу влип у скандал
Луцький підприємець, що займається торгівлею ковбасою на Варшавському ринку, написав заяву до відділу внутрішньої безпеки МВС, аби ті перевірили законність дій старшого інспектора ветеринарної міліції.

Про це повідомляє телеканал «Аверс» 9 серпня.

Підприємець Віктор Веремчук розповів, що на днях його товар перевіряла ветеринарна міліція без будь-яких підстав для цього.

«На тєлєжку він (міліціонер, - ред.) наскочив, ноги під колеса пхає, ніби зупиняйтеся – це перевірка, пред’явіть документи, які посвідчують особу, документи на ковбасні вироби. Я кажу, що якщо це перевірка, то ви мали би бути в білому халаті, як представник ветеринарної служби, пред’явити санітарний паспорт, який дав би підстави здійснити перевірку», - розповідає підприємець.

Чоловік каже, що наказу чи направлення від керівника ветміліції про перевірку йому також не показали.

Правоохоронець Олег Мельничук зазначив лише, що він є ветеринарним інспектором і каже, що перевірку не здійснював. Більше двох годин сторони намагалися дійти до порозуміння аж до приїзду слідчо-оперативної групи.

Вона почала перевіряти ковбасу на маркування. Як пояснили далі правоохоронці – вони опечатали товар без маркування та за відсутності холодильного обладнання в цей же ж день вернули делікатеси підприємцю. А самого бізнесмена оштрафували на 51 гривню та зобов’язали повернути немарковану ковбасу виробнику.

«Майже половина з неї була повернута власнику для подальшої реалізації. Було відповідне маркування і були представленні документи, які підтверджують якість та безпеку даної продукції. А решта продукції була також передана згідно з актом приймання-видачі власнику даної продукції. Складено акт тимчасового обмеження щодо усунення виявлених недоліків», - каже начальник сектору ветеринарної міліції УМВС в області Віталій Махомета.

«Нам відомо від власника продукції, що в нього є підтвердження, що дана продукція була повернута виробникові. Дане питання було усунуте», - каже Махомета.

Втім підприємець, дізнавшись про таку відповідь ветміліції, вирішив розповісти як насправді за його версією він забирав свою ковбасу.

«Погрузили на візок, завезли спочатку наверх на ринок, потім повезли на автостанцію, де стояв приватний автомобіль Олега Володимировича. Вони погрузили товар у приватний автомобіль і ковбаса поїхала на зберігання в холодильник», - каже Віктор Веремчук.

Підприємець написав заяву на старшого інспектора Олега Мельничука до відділу внутрішньої безпеки міліції, яка проводить розслідування щодо дій правоохоронців. Втім, згодом заяву довелося забрати назад.

«Заяву я написав у інспекцію, яка слідкує за роботою міліції, аби вони розглянули на мій погляд неправомірні дії працівника. Я попросив надіслати мені відповідь щодо цього розслідування. Зі мною в той же вечір зв’язався Олег Володимирович, запропонував залагодити конфлікт мирним шляхом, пообіцяв того ж вечора повернути мені ковбасу, що і зробив», - розповідає Веремчук.

Окрім цього ветміліціонер буцімто попросив не висвітлювати конфлікт у ЗМІ, забрати заяву і дати спокійно дожити міліціонеру півроку до пенсії.

«Людина, яка має опосередковані чи якісь інші можливості для перевірки прийшла перевіряти людину. Потім вони по-людськи порозумілися і кінці пішли у воду. Дії людини були направлені на незаконну перевірку. Вона тягне за собою перевищення службових обов’язків і ми хотіли би аби керівники міліції дали принципову оцінку таким діям», - каже виконавчий директор регіонального Союзу промисловців та підприємців у Волинській області Юрій Анцух.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький міліціонер через ковбасу влип у скандал
10 серпень, 2012, 15:30