Командири 53-ї бригади суворо покарані за демарш на полігоні

Командири 53-ї бригади суворо покарані за демарш на полігоні
Офіцери кажуть, що хоча слідство триває, вони вже отримали догани та стягнення. Сьогодні спливає строк остаточного облаштування скандальної 53-ї бригади, відведений командирам керівником Генштабу. Звітуючи, військові показали журналістам побутові умови всіх бійців цієї частини, йдеться в сюжеті ТСН.

Все почалося з того, що обурені відсутністю води, харчів та найелементарніших умов бійці третього батальйону самовільно залишили полігон "Широкий лан" і пішли на Миколаїв. Унаслідок зчиненого скандалу польовий табір облашували за кілька днів.

Усі у ньому стоять намети, усередині яких є ліжка. На підлозі дошки та піддони. Завезені буржуйки, дрова, забезпечена електрика. Щоправда, поки що струм дають лише вранці та ввечері.


Бійці цілком забезпечені водою та харчуванням. Працюють польові кухні, є вбиральні. Сьогодні запрацювали і батальйонні лазні.

Єдине, від чого сьогодні потерпають вояки – це природні умови. З неба капає дощ, а довкола багнюка. Від опадів протікають деякі намети.

Побували журналісти і в третьому батальоні, чий демарш призвів до побутових поліпшень. Хлопці запевняють – ніхто на них не тисне і не карає. Натомість за збій логістики при передислокації, через яку бійці потрапили в скруту, вже покарані командири.

"Я поніс достатнє покарання, як для себе. Мені оголошена сувора догана. Відповідні посадові особи, які відповідали за виконання переміщення, попереджені про неповну службову відповідність. Накладене стягнення – найвище в Збройних силах за резонансні проступки", - пояснив командир 53-ї бригади Валерій Водолазський.

Як повідомлялося, на полігоні триває перевірка умов утримання інших батальйонів бригади. Її підсумки стануть відомі до кінця тижня. Тоді й почнуть ухвалювати перші дисциплінарні рішення щодо винуватців ситуації, котра викликала демарш обурених військових.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Де покарані нерадиві полководці ?..
Відповісти
Останні новини
Командири 53-ї бригади суворо покарані за демарш на полігоні
14 лютий, 2016, 01:59