Володимир Гунчик: «Вірю, що над незалежною Українською державою знову запанує мирне небо»

Володимир Гунчик: «Вірю, що над незалежною Українською державою знову запанує мирне небо»
Володимира Гунчика звернувся до волинян у зв’язку з Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди 25-річчя від дня заснування Волинської обласної спілки ветеранів Афганістану.

"Шановні воїни-інтернаціоналісти! Дорогі волиняни! Щороку 15 лютого Україна відзначає День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Дата ознаменована днем, коли остання колона радянських військ була виведена із Республіки Афганістан. І хоча з того часу минуло вже 27 років, та невиправдана війна, що тривала 10 років, досі болем відгукується у наших серцях.

Для тих, хто пройшов цю війну, Афганістан – не тільки назва країни. Це частина біографії, частина долі, життєвий і бойовий досвід. Жорстока школа життя, яка навчила з честю виконувати свій військовий обов’язок, допомагати та виживати в найважчі хвилини. Ту війну пам’ятають ті, хто воював, і ті, хто з нетерпінням чекав своїх близьких.

У цей день Україна вшановує не тільки учасників афганської війни, а й усіх воїнів-інтернаціоналістів, які здійснювали миротворчу місію в інших країнах світу. Наші співвітчизники несли військову службу в Угорщині, Єгипті, Іраку, Лівані, Чехословаччині, Ефіопії, Югославії.

Сьогодні ми висловлюємо слова шани живим і низько схиляємо голови перед тими, хто чесно виконав громадянський обов’язок, віддавши життя за мир у світі.

На превеликий жаль, сьогодні українці знову змушені брати зброю в руки, одначе вже аби боронити рідну землю. Проявляючи надзвичайні мужність і героїзм, вони захищають східні кордони України, а разом із тим – наші сім’ї та родини. Вони, як і воїни-інтернаціоналісти, є прикладом патріотизму, відваги та вірності військовій присязі.

Щиро вірю, шановні волиняни, що найближчим часом війна в Україні закінчиться, і над незалежною Українською державою знову запанує мирне небо.

Бажаю усім ветеранам, воїнам-інтернаціоналістам та їх родинам, рідній волинській землі та усій Україні миру, благополуччя та добробуту.

Слава Україні! Героям слава!

З повагою голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще би щось робив для цього...
Відповісти
Останні новини
Володимир Гунчик: «Вірю, що над незалежною Українською державою знову запанує мирне небо»
15 лютий, 2016, 09:53