Волинські бюджети поповнились на 10, 6 мільйонів гривень

Волинські бюджети поповнились на 10, 6 мільйонів гривень
За перший місяць 2016 року місцеві бюджети Волині отримали 10,6 мільйонів гривень плати за землю.

З цієї суми 2,9 млн грн - орендна плата та 7,7 млн грн - земельний податок, про це повідомляє прес-служба Держгеокадастру у Волинській області.

«Плата за землю у повному обсязі спрямовується до місцевих скарбниць, і той факт, що у першому місяці року вже отримано понад 10 мільйонів, дає змогу оптимістично оцінювати можливий обсяг надходжень у 2016-му», - розповідає виконуючий обов'язки начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко. - «Очікується, що сума цього платежу як мінімум дорівнюватиме минулорічним показникам. Ці кошти відчутно допоможуть громадам у вирішенні низки питань розвитку інфраструктури чи соціальної сфери», - каже він.

Нагадаємо, за підсумками 2015 року місцеві бюджети отримали 160,7 мільйонів гривень плати за землю.

Довідково:

Плата за землю здійснюється в формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Платниками податку є: власники земельних ділянок, земельних часток (паїв); землекористувачі. Базою оподаткування є нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку, встановленого цим розділом, а також площа земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.