Ковельський кандидат веде нечесну боротьбу з опонентами, – ОПОРА

Ковельський кандидат веде нечесну боротьбу з опонентами, – ОПОРА
Кандидат у народні депутати, самовисуванець Степан Івахів (на фото) закликає своїх агітаторів знищувати агітпродукцію опонентів, - стверджують у волинському відділенні громадянської мережі ОПОРА.

Таким чином він хоче перешкодити агітаційній діяльності інших кандидатів, які так само балотуються у 21-му виборчому окрузі з центром в місті Ковель, кажуть в ОПОРІ.

Кандидат у народні депутати Степан Івахів у п’ятницю, 10 серпня, у Центральній районній бібліотеці міста Ковеля зустрівся зі своїми агітаторами. Частина з них працює в сільських бібліотеках та ФАПах.

На цій зустрічі агітаторам роздавали агітаційну продукцію кандидата та посадові інструкції, де розписаний алгоритм дій агітатора у тій чи іншій ситуації. Частина такої інструкції потрапила до рук спостерігачів ОПОРИ.

Інструкція розроблена у формі таблички, де агітатору вказано, що робити під час організації проведення зустрічей Степана Івахіва з виборцями та під час відзначення свят сіл та селищ.

Особливу увагу привертає пункт «відстеження дій кандидатів-опонентів». Там йдеться про те, що одним із завдань агітаторів є: «знищувати агітпродукцію опонентів (оголошення про зустрічі тощо)». Цей пункт також передбачає збір інформації про людей, які працюють на кандидата-опонента та відслідковування виборчої активності опонента (появи листівок з агітацією, контрагітацією).

Тобто штабісти Івахіва готують своїх агітаторів не лише до донесення інформації про свого кандидата до виборців, а й спрямовують їхню діяльність на протидію іншим кандидатам в народні депутати, повідомляють в ОПОРі.

«Такі інструкції та їхнє подальше застосування можна трактувати як перешкоджання здійсненню права на проведення передвиборчої агітації. Виборчим законодавством такі дії визнаються як порушення, за які ст. 157 Кримінального кодексу України передбачено кримінальну відповідальність. Тому раджу агітаторам добре подумати перед тим, як виконувати вказівки своїх штабістів, адже відповідальність за такі дії найчастіше несуть безпосередні виконавці», - прокоментував ситуацію координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Івахів
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мый вибір - ПРОТИ ВСІХ або за КОМУНІСТІВ! Тільки де ж взяти таких комуністів зараз, які були при СРСР? Ви подивіться, хто сьогодні йде від опозиції, а хто йде в депутати від КПУ? Взяти Луцьк Віктор Пащук, особисто проти нього нічого немаю але ж він ще не доріс до таких посад в свої то 23 роки! Яка у нього біографія? Де він працював запитайте? Ким чи чим керував? За представників від комуністів таких як Кононовичі, то взагалі не хочу говорити! Просто два ДУРАЧКА!
Відповісти
А де докази???? Пустопорожня брехня....
Відповісти
Хто б сумнівався! Депутат обраний по списках Партії регіонів вміє одне - порушувати закон!
Відповісти
Таке й раніше на мажоритарних виборах нардепів часто траплялося. Давали премію штаби за агітматеріали конкурентів. Але це малоефективно в боротьбі за голоси. Драчки драчками, а процес іде
Відповісти
Невпинно наголошую і застерігаю-ВІД ВОЛИНІ У ВЕРХОВНУ РАДУ ЖОДЕН МІЛІОНЕР НЕ ПОВИНЕН ПРОЙТИ.Там їм робити нічого.Тим більше,що міліони їхні за рахунок решти людей,яких вони неправдами надурили та особисто збагатились.
Відповісти
От дибіл Валєра Чєркаска-керівник штабу Івахіва.
Відповісти
на мою думку все сказано занадто солодко.І дороги будують,і людей поважають.Кажуть ,що жити стало краще,а ціни і далі в гору лізуть,заборгованості по зарплатах не виплачуються,інваліди на допомоги свої прожити намагаються.Люди у всіх розчарувалися!!!!!!!!!!!!хтось обіцяв ковельський ветсанзавод під свою опіку взяти,на томість затримка зарплатні на 2місяці,то кому вірити?Порожні розмови бабів на базарі!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
це 100%правда
Відповісти
Останні новини
Ковельський кандидат веде нечесну боротьбу з опонентами, – ОПОРА
11 серпень, 2012, 12:03