На Волині створять місцевий дорожній фонд

На Волині створять місцевий дорожній фонд
Депутати Верховної Ради нещодавно не прийняли закон, що регламентує створення Дорожнього фонду. Тобто, проблема недостатності та неритмічності фінансування ремонту доріг залишається невирішеною.

На цьому під час оперативної наради в ОДА наголосив начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак.

«Торік на ремонт надійшло 126,6 млн грн, з них 95 млн використано за призначенням, решта – пішла на погашення боргів. Наразі ще лишається незначна заборгованість 1,5 млн – це гроші переважно за проектну документацію», - розповів чиновник.

Цього року на ремонт дорожнього покриття з державного бюджету обіцяють виділити 58,2 млн. За ці гроші планується відремонтувати 33,8 км доріг та відкрити рух на ділянці «Ковель-Ягодин», протяжністю 4 км.

Тому на Волині вирішили збирати гроші самотужки. Наразі із обласного бюджету на ремонт доріг вже виділено понад 18 мільйонів гривень. Таку ж суму збиратимуть і по районах.

«Саме ось ці 37 млн грн і будуть першим внеском, який буде в основі нашого дорожнього фонду», - наголосив голова ОДА Володимир Гунчик.

Він розпорядився до кінця лютого доробити усі необхідні положення та документи зі створення такого фонду.

Загалом для повного ремонту усіх доріг в області потрібно 3 млрд. грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.