Чому гречка на Волині стала коштувати, «як збитий літак»

Чому гречка на Волині стала коштувати, «як збитий літак»
У луцьких супермаркетах ціна за кілограм гречки вже сягнула 34 гривень. На ринку цей продукт ще можна знайти за 28 гривень.

Гуртова ціна вагової гречки в інтернеті коливається від 15 до 17 гривень за кілограм. 25 грн – вже запакована. Тобто, космічні ціни в супермаркетах маємо через посередників, перевізників та накрутку самих торгових мереж.

Проте нас зацікавило: чому дорожчає зерно продукту, який вирощується на Волині, і насіннєвий матеріал якого не потрібно купувати за валюту за кордоном? Із цим запитанням ми звернулися до директора Департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрія Горбенка.

«Ціна на гречку у нас формується відповідно до загальнодержавних цін. А це вже запитання до міністра АПК, а не до мене. Загалом ціна формується від дефіциту. Маємо високу ціну – значить маємо дефіцит. Волинь – єдина в Україні, де аграріїв закликають сіяти гречку. Значить, сіють недостатньо».

Зазначимо, що цього року діє Комплексна програма розвитку АПК області, яка реалізовуватиметься за 14 напрямками. Серед них передбачено дотації і на гектар гречки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в там тамі 24 грн. сьогодні купляла
Відповісти
І це ще не межа. Не забувайте, що скоро будуть нові вибори і гречкою скуповуватимуть голоси доведених до злиднів виборців..
Відповісти
А це вже запитання до министра АПК!!!Вопрос,а ты,за какой зарплату получаеш,все на министра валить???Короче,я не я,и хата не моя'ЮКРАИНЕЦ ЩИРЫЙ'!!!А где твоя РОДИНА,ЧЕСТЬ и СОВЕСТЬ???
Відповісти
Цю гречку привезли на збитому літаку
Відповісти
да я навіть бачив цей самольот в маневицькому районі там не тільки гречка була а навіть сігарети одним словом контрабанда
Відповісти
Останні новини
Чому гречка на Волині стала коштувати, «як збитий літак»
16 лютий, 2016, 11:12