Чому отруїлися волинські шахтарі, - відповідь профспілки

Чому отруїлися волинські шахтарі, - відповідь профспілки
Ситуацію, що сталась вчора, 15-го лютого, у Нововолинську на шахті "Бужанська" ДП «Волиньвугілля", прокоментував Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі "Фейсбук".

"Надзвичайна подія на шахті «Бужанська» ДП «Волиньвугілля», де мало не загинули через отруєння троє гірників, сталася через те, що вибій не провітрювався, бо у ньому відсутні вентиляційні труби, тому й відбулося заміщення кисню вуглекислим газом", - повідомляє Волинець.

За його словами, шахтарі продовжують працювати за старими технологіями, зокрема 30-их років минулого століття. Чоловіки добували вугілля вручну за допомогою відбійних молотків, у цей момент вони отримували повітря із дірок труби стисненого повітря. Воно подавалося безпосередньо на відбійні молотки. Оскільки компресор був не зовсім справним, у легені гірників разом із повітрям потрапляли різноманітні домішки.

Окрім того, стиснене повітря, що подавалося у вибій компресором, змішувалося із забрудненим внутрішньошахтним.

Михайло Волинець зазначає, що зараз гірники змушені працювати в таких жахливих умовах через те, що "всі шахти, що перебувають у підпорядкуванні Міненерговугілля, доведені до банкрутства і неспроможні купити ні болта, ні гайки".

"Добування вугілля і проходка здійснюються лише завдяки героїчній праці гірників у нестерпних, нелюдських умовах. У Міненерговугіллі проблемами шахтарів особливо не переймаються. Натомість «смотрящі» над вугільною промисловістю та «смотрящі» міністра Володимира Демчишина продовжують грабувати галузь. Скільки це продовжуватиметься? До тих пір, поки шахтарі це терпітимуть," - зазначив Михайло Волинець.

За словами чоловіка, двоє постраждалих гірників зараз ще й досі перебувають у лікарні. Отруєння, яке вони отримали, не мине безслідно для їхнього здоров’я, а спричинить негативні наслідки.

Нагадаємо, вчора, 15-го лютого, журналісти ВолиньPost писали про те, що у Нововолинську на шахті "Бужанська" троє гірників отруїлись газом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.