На Волині процвітає «чорний» ринок медпрепаратів

На Волині процвітає «чорний» ринок медпрепаратів
У Волинській області бурхливо процвітає торгівля медпрепаратами на «чорному» ринку.

Про це сьогодні, 16 лютого, під час засідання колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації за участю заступника Міністра охорони здоров’я України Віктора Шафранського повідомив заступник голови Волиньради Роман Карпюк, - йдеться на сайті Під прицілом.

Як зазначив Роман Карпюк, на сьогодні Волиньрада детально вивчає медичну ситуацію в області. Адже, за дорученням голови Волиньради Ігоря Палиці, чиновники змушені виявити проблеми, з якими фахівці зіткнулися у різних сферах, зокрема, в медицині. За словами Романа Карпюка, було поставлене завдання знайти можливість якнайшвидшого залучення інвесторів.

Роман Карпюк наголосив на тому, що наразі дуже багато скарг-звернень щодо придбання медпрепаратів.

«В області існує як аптечний, так і «чорний» ринок медпрепаратів, які завозять з Білорусі, Польщі та Німеччини. У нас були підготовлені звернення до Міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі, до Прем’єр-міністра та Президента України, щоб спростити реєстрацію лікарських засобів. Адже на сьогодні, щоб зареєструвати лікарський засіб, треба 250 тисяч доларів внести в тендерний комітет - це лягає на вартість тих ліків. Відтак, дуже складно пройти реєстрацію ліків, тому це й створило «чорний» ринок медпрепаратів» - зауважив Роман Карпюк.

Чиновник додав, що все частіше волиняни звертаються з проханням допомоги у заміні колінних суглобів та наданні слухових апаратів. Він навів приклад, за яку ціну у Чернівцях роблять аналогічні операції.

«Я буквально вчора був у Чернівцях в шведсько-українському центрі ортопедії. Там в день проводять 28 операцій на тазобедреному та колінних суставах. В середньому операція коштує 5 тисяч доларів. На сьогоднішній день на Волині 250 пацієнтів, які чекають черги на операцію. У нас дешевше, проте у Чернівцях дуже злагоджено проводять цей процес», - розповів заступник голови облради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо Я правильно зрозумІв, на чорному ринку ліки коштують дешевше ніж в аптеках. Держава сетує на те, що вони ввозяться нелегально. Але завізши їх легально в Україну, вони будуть дорожчими для кінцевого споживача. ТОбто, логічно що Легальне ввезення призведе до подорожчання препаратів.
Держава добивається подорожчання препаратів?
Відповісти