Луцький зоопарк: візьміть улюбленця у нас

Луцький зоопарк: візьміть улюбленця у нас
У Луцький зоопарк постійно підкидають домашніх тварин, працівники установи закликають: не купуйте папуг, кролів та щурів – візьміть у нас!

Детально про це розповіла директор Луцького зоопарку Людмила Денисенко 16 лютого в рамках освітнього проекту «Живі діалоги», - повідомляє «Волинський інформаційний портал».

«Є люди безвідповідальні, які підкидають нам тварин. Часто це може бути коробка, перемотана скотчем. Одного разу, влітку, ми з острахом відкрили наступну таку коробку – там було шестеро кошенят, для яких ми зробили вольєр», – розповіла директорка зоопарку.

Окрім історій про диких тварин, маленькі лучани, які прийшли на лекцію, почули історії про порятунок лосеняти на кордоні з Білорусією (маму тварини вибили браконьєри), про пелікана, якого знайшли в Коршеві і замовили для нього родину з одеського зоопарку, про лебедя з Білорусії з відмороженим крилом, який не може повернутися додому.

Одного разу в зоопарк потрапило маленьке лелеченя. Його забрала до себе на виховання одна працівниця. Жінка вчила його ходити і клала спати з собою на подушці. Врешті лелеченя вирішило, що його оточення – люди, тому воно більше ходило за людьми, ніж за своїми родичами.

Часто в зоопарк віддають не тільки кошенят і цуценят, а і кроликів. Одного з них – Мілку - Людмила Денисенко принесла з собою і дала діткам погратися. Загалом у зоопарку живуть шістдесят кроликів, яких підкинули чи віддали люди. Також у зоопарк підкидають морських свинок, папужок та щурів. Працівники просять не купувати таких тварин, а забирати з зоопарку та притулку, якщо є така потреба.

«Це відповідальність. Ви берете тварину не на місяць, не на тиждень. Кожен із тих, хто був в теплі, в клітці, дичавіють від шоку, що їх зрадили», – ділиться директор, розповідаючи про щурів, яких врятували біля Палацу учнівської молоді.

Тому усіх охочих закликають бути волонтерами в зоопарку, допомагати, чим зможуть, а якщо є бажання – забирати домашніх тварин у свій дім. До прикладу, можна допомогти працівникам плести паркани з лози або збирати жолуді для кабанів та дикобразів. Вільні руки у зоопарку потрібні завжди.

«Якщо одна тварина йде в сім’ю – інша має шанс зайняти її місце і бути врятованою», – додала Вероніка Федосова-Цибульска, реабілітолог дрібних домашніх тварин.

На завершення дітям дали номери телефонів луцьких ветеринарів, щоб вони могли у будь-який час звертатися, якщо на те буде потреба.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький зоопарк: візьміть улюбленця у нас
17 лютий, 2016, 16:32