У військовому госпіталі у Львові впроваджують електронну медицину. ВІДЕО

У військовому госпіталі у Львові впроваджують електронну медицину. ВІДЕО
Військовий госпіталь у Львові – один з перших в Україні, де впроваджують електронну медицину. Долучились до цього дві львівські ІТ- компанії і зробили це на благочинних засадах.

Про це повідомляє 24 Канал.

Десять комп'ютерів, вже готових до роботи, госпіталю передала компанія SoftServe. Натомість програмне забезпечення до них готує ЕLEKS. Минулоріч ці ж ІТ-підприємства теж на заклик міста презентували тут електронну картку пацієнта. Вона зберігатиме усю історію хвороби пораненого бійця, а медики різних закладів зможуть переглядати цю інформацію у віддаленому доступі.

«На сьогодні уже в київському та маріупольському госпіталях впроваджено електронну картку пацієнта, за допомогою якої можна дистанційно переглянути історію хвороби, діагнози й результати аналізів. Я дуже рада, що Львів – одне з перших міст, де впроваджують такі рішення електронної медицини. Сьогодні за допомогою компаній Eleks і SoftServe ми починаємо запускати у львівському госпіталі спочатку електронну картку пацієнта, а потім – і рішення телемедицини. Щиро дякую, що наші ІТ-компанії допомагають нам швидше і якісніше впроваджувати такі життєво важливі реформи», – зазначила директор з інновацій у Львові Яніка Мерило.

Частину інформації про своїх пацієнтів у госпіталі вже зараз зберігають в електронному вигляді. Та саме з допомогою отриманих комп'ютерів невдовзі створять внутрішню мережу. Розпочнуть із хірургічного відділення.

«Тобто такі елементи, такі островки - вони вже в принципі є. Але основне – їх тепер сформувати в єдину систему, в мережу. Ця мережа, якщо ми створимо її всередині нашої установи, буде внутрішньо центровою. А в масштабі держави – це буде мережа Міністерства охорони здоров'я, де всі медичні заклади будуть пов'язані між собою», - уточнив начальник військово-медичного клінічного центру Західного регіону Іван Гайда.

Вже в недалекому майбутньому, сподіваються у госпіталі, вдасться запровадити і телемедицину. Тоді консультації та навіть спільні операції із закордонними медиками будуть можливими в онлайн-режимі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У військовому госпіталі у Львові впроваджують електронну медицину. ВІДЕО
18 лютий, 2016, 04:33