В Україні на зміну МРЕВ прийшли сервісні центри: що змінилося. ВІДЕО

В Україні на зміну МРЕВ прийшли сервісні центри: що змінилося. ВІДЕО
В Україні на зміну МРЕВ прийшли сервісні центри. У Кабміні впевнені, що завдяки реформі українці заощадять до 120 мільйонів гривень на місяць і масу часу.

Про це пише Сегодня.uа.

Боротися з корупцією у МРЕВ вирішили перейменуваннями – тепер вони називаються сервісними центрами та кадровими чистками. Третину співробітників звільнили. А половину самих установ скоротили. В Ірпені, наприклад, більше техогляд не пройти. Юрію довелося їхати в Київ – за 40 кілометрів.

«Взагалі-то наші співробітники орієнтовані на роботу до трьох годин, але не в усіх випадках це можливо. У нас багато відгуків відвідувачів, де посвідчення водія видавалося за 7 хвилин, за 8 хвилин», – зазначив Євген Корнійко, начальник відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи регіонального сервісного центру МВС у Київській області.

У цьому сервісному центрі і черг немає. У самій столиці – ситуація гірша.

Столичне МРЕВ на вулиці Туполєва – одне з найбільших в Україні. Воно відоме грандіозними чергами відвідувачів і великими скупченнями так званих «решал». Свою вивіску ця установа, як і сотні подібних їй в Україні, змінила.

«Ось зараз ще за реєстрацію платити, потім ще третій раз у віконце – вже третій раз віконце відвідуємо!», – скаржиться Ольга Ластовка. Але навіть у черзі виходить швидше, ніж раніше, – запевняють відвідувачі центру.

«Я втратила, тобто вкрали у мене техпаспорт. Я прийшла і буквально за півдня все зробила. Тобто все досить ввічливо, ну забагато людей, звичайно», – сказала Ганна Євдокимова.

І в чергах стоять не всі. Цей чоловік у кепці підходить до тих, хто в очікуванні, і веде клієнта в кабінет. А потім в наступний. Таких тут називають «бігунками». За свої послуги вони беруть близько двох тисяч гривень.

«А що змусило звернутися до них – та безвихідь! Я приходжу, а вони дивляться на мене. Подивився на мене і пішов на півгодини. Потім знову подивився і пішов. Нам спеціально не сказали про якусь там довідку. У підсумку оформити машину на себе обійшлося не 200 гривень, а у 10 разів дорожче», – сказав Сергій Ластовка, автовласник.

А черг реформатори радять не боятися: вони розсмокчуться, як тільки люди звикнуть, що зареєструвати авто або отримати права можна в сервісному центрі в будь-якому регіоні країни, не залежно від місця проживання.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.