Фінал Олімпіади: на якому місці Україна?

Фінал Олімпіади: на якому місці Україна?
На ХХХ літніх Олімпійських іграх, що пройшли в Лондоні з 27 до 12 серпня, Україна здобула 20 нагород.

Першу золоту медаль для збірної України 30 липня в олімпійському турнірі шпажисток здобула Яна Шемякіна, яка у фінальному двобої перемогла німкеню Бріту Хайдеман, пише Тиждень.

Через два дні після того українська жіноча команда з академічного веслування (четвірка) виборола друге золото для нашої країни.

6 серпня важкоатлет Олексій Торохтій у ваговій категорії до 105 кілограм приніс для України третю золоту медаль.

У передостанній день олімпіади каноїст Юрій Чебан переміг у фінальному заїзді на дистанції 200 м та приніс збірній четверту золоту нагороду. Того ж дня український боксер Олександр Усик у фінальному поєдинку в вазі до 91 кг здобув перемогу та приніс Україні п’яту золоту медаль.

А в останній день Олімпіади, "золото" виборов боксер Василь Ломаченко (вагова категорія до 60 кг). Він став дворазовим олімпійським чемпіоном (2008 та 2012 років).

Подвійною олімпійською призеркою стала українка Інна Осипенко-Радомська, яка першою здобула для команди срібну медаль у змаганнях з веслування на байдарці на 500-метрівці, та пізніше здобула друге срібло на короткій дистанції - 200 метрів.

У передостанній день український легкоатлет Олександр П'ятниця виборов срібну медаль у метанні списа.Також український боксер Денис Берінчик здобув "срібло" у фіналі змагань з боксу у ваговій категорії до 64 кг. А сьогодні срібним призером Лондона-2012 став борець вільного стилю Валерій Андрійцев, який змагався у ваговій категорії до 96 кг.

Першу бронзову медаль в змаганнях зі стрільби з пневматичного пістолета з 10-ти метрів завоювала Олена Костевич. Вона також взяла "бронзу" у змаганнях зі стрільби з пневматичного пістолета з 25 метрів.

Бронзовими призерами олімпіади стали українські боксери: Тарас Шелестюк, який виборов "бронзу" у ваговій категорії до 69 кг, та Олександр Гвоздик, який виборов бронзову медаль у ваговій категорії до 81 кг.

Бронзову нагороду на Олімпіаді в Лондоні також здобув український гімнаст Ігор Радівілов - в опорному стрибку. В потрійному стрибку також бронзову медаль взяла легкоатлетка Ольга Саладуха.

"Бронзу" Україні принесла також Ольга Харлан, вдало виступивши в олімпійському турнірі з фехтування на шаблях. А Юлія Калина вдало виступила у важкій атлетиці. У ваговій категорії до 58 кг у сумі вона підняла 235 кг, що принесло їй бронзову нагороду.

Крім того, жіноча команда України виборола бронзові нагороди на Олімпіаді в естафеті 4 по 100 метрів, поступившись збірним США та Ямайки.

Таким чином на ХХХ літніх Олімпійських іграх, що пройшли в Лондоні з 27 до 12 серпня, Україна здобула 20 нагород, посівши 14 місце у загальнокомандному заліку.

Нагадаємо, загалом у ХХХ Літніх Олімпійських іграх у Лондоні взяли участь 245 українських спортсменів.

1 серпня Кабінет Міністрів збільшив розмір премій спортсменам за завоювання медалей на Олімпійських іграх. Кабмін підвищив премію за золоту медаль на 25 тисяч доларів - до 125 тисяч доларів, за срібну та бронзові медалі на 5 тисяч доларів - відповідно до 80 тисяч та 55 тисяч доларів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Олімпіада
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А тужились, а щоки надували...
Відповісти
Alchak, це ви про що? Молодці наші спортсмени! Честь їм та хвала!
Відповісти
це наш мєстний шизік. не вважайте.
Відповісти
Сборная России на Олимпиаде в Лондоне стала третьей после США и Китая по числу завоеванных медалей и четвертой в золотом подсчете пропустив вперед Великобританию. Супер оптимисты Укр кричали о том, что войдут в десятку. Не получилось-14 место.
Відповісти
ну не добрали 1-2 золота до десятки.
чел, давай наводи прицел получше.
по числу медалей - 20 - делим с Голландией
Відповісти
ну не добрали 1-2 золота до десятки. ну и шо?
чел, давай наводи прицел получше.
по числу медалей - 20 - делим с Голландией 11-е место. сильно отошли от десятки? взяли, может быть, 3 золота, как в Сиднее? рухнули за пределы 30-ти?
а то как считать РФ на третье место, так берешь общее число медалей. как считать достижения Украины - берешь счет по золоту. надень трусы на крест и убей себя об стену.
Відповісти
:))))))+1000....!!!
Відповісти
Не чіпайте цих велікороссов і смердіти не будуть
Відповісти
Останні новини
Фінал Олімпіади: на якому місці Україна?
13 серпень, 2012, 09:57