Волинська вчителька стала престижним стилістом у Канаді

Волинська вчителька стала престижним стилістом у Канаді
Колишня мешканка Нововолинська Анастасія Кравцова - нині одна з кращих перукарів Канади, успішний підприємець та волонтер, що активно допомагає українським бійцям на передовій.

Йдеться на сайті Таблоїд Волині.

Українська вчителька, яка стала першокласним стилістом в одній з найбільших країн світу, сьогодні вже сама проводить тренінги та навчає перукарській справі. Восени вийде її книга «Сповідь стиліста-перукаря», де вона дає поради щодо вибору майстра, як освоїти професію стиліста та наскільки вигідний цей бізнес. А з липня на телебаченні виходить нова шоу-програма з її участю. До слова, Анастасія Кравцова – офіційний спонсор зачісок і макіяжу всіх учасників шоу.

До Канади потрапила завдяки доленосному випадку. Після навчання в столичному університеті залишилася в Києві. Працювала вчителем школи. Однак не влаштовувала ні робота, ні зарплата. Влаштувалася у фармацевтичну компанію менеджером з логістики. З’явилися гроші. І раптом дзвінок від мами: «Донечко, ти їдеш в Канаду!».



Виявилося, у Нововолинську вона випадково зустріла далеку родичку, яка живе в Канаді і приїхала погостювати на батьківщину. Мама розповіла їй, що Анастасія з дитинства мріє побачити Ніагарський водоспад. Родичка запросила до себе. Незабаром прийшов виклик. Погостювавши в маленькому канадському містечку, жінка вирушила в Торонто.

За туристичною візою на роботу не влаштуєшся. Гроші закінчувалися. Що робити? Але сталося диво. Анастасія познайомилась з чоловіком.

- Його звали Габріелем. Дружина пішла до іншого. Діти, які виросли практично без батька, не прагнули його відвідувати. Найвідоміший бізнесмен Канади, у якого багато хто мріяв повчитися, страждав від самотності. Так сталося, що тільки зі мною він міг обговорити новий фільм або статтю в журналі. Ми багато розмовляли і дуже здружилися.



У будинку до мене ставилися не як до служниці, а як до рівного. Годували, тому гроші відкладала. Періодично відправляла в українське посольство запит і просила продовжити візу. А через чотири роки отримала право постійного проживання в Канаді. До цього часу зібрала певний капітал і вирішила відкрити власний бізнес.

Навчалася на стиліста. Вдень слухала викладачів, а вночі вивчала в Інтернеті все: зачіски, фарбування, макіяж. Додатково відвідувала платні тренінги та семінари. Школу стилістів закінчила з відзнакою. Однак роботу не знайшла, бо не мала стажу. Пішла на ризик – взяла в оренду за великі гроші крісло в найрозкішнішому районі Торонто Йорквілл, де багато першокласних бутиків, ресторанів і п'ятизіркових готелів.



Спочатку клієнтів було мало, але згодом вони оцінили якість послуг і поверталися. Люди люблять, коли про них піклуються, тому мене досить швидко оцінили як майстра. Моїми клієнтками стали керівники підприємств, їх дружини, відомі спортсменки, журналістки.

У 2012 році Анастасія отримала приз на найпрестижнішому конкурсі майстрів перукарського мистецтва «Контесса» й увійшла до п’ятірки кращих перукарів Канади.

- Українці в Канаді гостро відчувають своє коріння. І коли в рідній країні біда, це стосується й нас. Ми всіляко намагаємося підтримати Україну. Уже надали матеріальної допомоги на 200 тисяч доларів. Ми зібрали медикаменти для жителів Лисичанська і Попасної, допомагаємо дитячим будинкам в Дебальцевому і Лисичанську, закупили спальники для 28-ї аеромобільної бригади. Опікуємось солдатами 95-ї аеромобільної та 24-ї механізованої бригад. А ще домагаємось заборони трансляції російського телебачення в Канаді. Організували товариство «Майдан – Торонто», яке проводить акції протесту біля російського посольства.

Мені довелося привезти в Україну військове спорядження. Через два дні після вручення його бійцям дізналася з новин, що завдяки подарунку з Торонто вдалося знешкодити групу бойовиків. Зізнаюся, побоювалася перевозити обладнання через кордон, - розповідає волинянка. - Про всяк випадок діаспора написала лист, що я везу звичайні армійські рації. Канадські прикордонники, побачивши в моїй валізі ці пристрої, багатозначно на мене подивилися. Але почувши «пароль»: «Україна», негайно закрили валізу і без слів пропустили».

- Я зацікавлена, щоб клієнтів стало більше. Але зараз принципово не обслуговую росіянок. Одного разу біля мого салону зупинився автомобіль, на якому красувалися «колорадські» стрічки. Підійшла до водія, це виявився корінний канадець, і запитала: чи знає він, що означає стрічка на його машині. Каже, це лише прикраса. Тоді я сказала, що насправді це символ російських терористів, які зараз окупували мою країну – Україну. І той, хто носить цю стрічку, підтримує тероризм. Канадець вибачився, подякував за роз'яснення і зняв стрічку.

- Переконана, що Україна переможе і таки стане справжньою європейською державою.Це залежить від нас з вами. Ми постійно незадоволені, чогось вимагаємо від влади. А потрібно, щоб кожен подумав: чому він особисто може допомогти, щоб його країна стала кращою?. Якщо кожен буде робити хоч щось хороше, то спільно наведемо порядок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хороша історія успіху!
"Це залежить від нас з вами. Ми постійно незадоволені, чогось вимагаємо від влади. А потрібно, щоб кожен подумав: чому він особисто може допомогти, щоб його країна стала кращою?. Якщо кожен буде робити хоч щось хороше, то спільно наведемо порядок." - !!!!!!!!!!!!
Відповісти
про Неньку гарно думається в Канаді...
Відповісти
Моя одноклашка з Маяків. Настьона, RespecT з Ковеля!!!
Відповісти
По правильному вона повинна була повернутись в Україну, отримати іншу візу, і тоді з нею їхати в Канаду. А так вона порушила правила.
Прямо казка якась - один з найвідоміших людей не мав з ким обговорити статтю в журналі? Як же він став таким "одним з найвідоміших"?
Дівчина з виду проста, але пробивна.
Відповісти
Теж стало смішно про зустріч з одинаком-мільярдером.
Головне - дуже хотіти досягунути мети. Тоді підеш на все заради мети.
Не кожен зможе і захоче.
Відповісти
Настя повертайся назад. Тут не вистачає хороших перукарів ,навіть за великі гроші. Але коли повернешся, то готуйся ,що місцеві совки тебе обсеруть, то ціни веліки, то не стеріалізуєш ножиці.
Відповісти