ЖЕКам хочуть продовжити життя ще на рік

ЖЕКам хочуть продовжити життя ще на рік
Держава ще рік може не призначати примусово управдомів у разі, якщо в багатоповерхівці не створено ОСББ чи мешканці самі не обрали собі керуючого справами.

Відповідний законопроект під № 4078 нещодавно зареєстрований у Верховній Раді. Він має внести зміни до Закону «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку».

Ним пропонується «продовжити на 1 рік (до 1.07.2017) термін, в який виконавчий орган місцевої ради самостійно призначає керуючого багатоквартирним будинком, якщо відповідне рішення не прийнято співвласниками», - пише автор Валерій Дубіль.

Зараз передбачено, що якщо до 1 липня 2016 року співвласники багатоквартирного будинку, в якому не створено об'єднання співвласників, не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, управління таким будинком здійснюється керуючим, який призначається на конкурсній основі виконавчим органом місцевої ради, на території якого розташований багатоквартирний будинок.

Причина: мала поінформованість населення про це нововведення реформи ЖКГ.

Керівник Асоціацією ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк (на фото) переконана, що відтермінування є недоречним.

«Недоречно, тому що система не хоче змінюватись! ЖЕКи не вміють і не хочуть бути конкурентними - вони все зробили аби їх мешканці ненавиділи. Новий підхід пропонує вихід безпосередньо до власників віч-на-віч - озвучення приємливих пропозицій, а до цього ніхто із керівництва ЖКГ як в місті, області, та й у Міністерстві - не готовий. Їм нема що запропонувати новим власникам, тому їм хоча б відтягнути, а там і далі «каламутити». Учора на зборах у Луцьку по вул. Січова 3 від представника ЖКП № 7 прозвучала фраза: це ще невідомо, що не продовжать термін вступу Закону 417 до 01.07.2017 року і не може ОСББ бути неприбутковими. Тобто робота 5-Ї , але з українським корінням, колони ведеться і надалі!» - прокоментувала Юлія Сабатюк.

Наразі коли поставлять цей законопроект на голосування – одному Гройсману відомо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який мер таке і місто витверезники, жеки, ГАЇ, міськом комсомолу відродимо СССр Європейський.
Відповісти
Совок потопити неможливо,особливо в головах.Цей маразм ще надовго.
Відповісти
Юлія,що ти можеш запропонувати жителям будинків.А нічого. А що ти скажеш про цього голову ОСБББ,який вкрав документи і печатким та втік.Що ти йому зробиш, а нічого.Тому,що дурнуватий народ вибрав придурка, а відповідальності нуль. І ти, хочеш, щоб всі власники вибрали такого придурка, а він крав гроші,а це вже роблять ці голови ОСББ, зробив собі зарплату 10 тисяч. гроші використовував,як захоче, на свій розсуд.А вернутися нма до кого, як зараз поробили з цими тепловими лічильниками. В квартирах холодно,холодні батареї, повибирали відповідальнихза лічильники, а він як чорт кидається на людей,говорити нема з кимвплинути ніхто не може.Бо пів будинку верхні етажі теплі батареї, а те,що в нас нижніх холодні до лампочки.Отаке буде з ОСББ ні в якому разу ми не будемо на це йти. Будуть приватні, альтернатині ЖЕКИ,тоді буде куди звертаись.А придурпків нам не потрібно.
Відповісти
Наш будинок відноситься до альтернативного приватного ЖЕКу №8, платимо за утримання будинку на 85-90% відзагальної чисельності мешканців будинку. І що маємо- ЖАХЛИВО-АВАРІЙНИЙ СТАН БУДИНКУ!!! Писали листи в ЖЕК №8, зверталися в міськвиконком за допомогою - розібратися з ЖЕКом № 8 - куди діваються на гроші! Нам відповіли- ЖЕК №8 - це приватна власніть , ми не маємо права туди лізти! На сьогоднішній день ми маємо- аварійний стан будинку, повна безвідповідальність ЖЕКу №8 по відношенню до мешканців будинку, а ми як ті "барани" платимо за утримання будинку.Люди!!! Не слухайти цих дурниць ! Чим швидше сотворете ОСББ і візьмете на обслуговування свій будинок, ти скоріше буде порядок в вашому помешкані. Приватні альтернативні ЖЕКи- це дійсно СОВОК!!!
Відповісти
Жек это живой труп. Но менять его на ОСББ это как шило на мыло. Пока не будут разделены поставщики услуг отвечающие за их качество-толка не будет.
Хотя все придумано до нас просто нужно скопировать как мин. это как делается у поляков.
Відповісти